Λαφαζάνης: Ο Μητσοτάκης όλο και περισσότερο ξεπερνάει τον Τσίπρα στο ψέμα, την πολιτική απάτη και την κοροϊδία


 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο Κυρ. Μητσοτάκης τρέφει μεγάλες αυταπάτες, αν θεωρεί ότι τα κυβερνητικά ερείπια του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να του χρησιμεύσουν ως «πλυντήριο» και ως άλλοθι λήθης για το καταστρεπτικό παρελθόν του και τα πολιτικά μνημονιακά εγκλήματα του ιδίου και της παράταξής του, ώστε ο ίδιος, χωρίς μάλιστα καμία αυτοκριτική, να προβαίνει σε εξαγγελίες ως δήθεν «προϊόν» πολιτικής παρθενογένεσης και ως ουρανοκατέβατος.
Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, από την στιγμή που ο ίδιος ομολογεί ότι προϋποθέτουν την συμφωνία των πιστωτών, δεν είναι τίποτε άλλο από «έπεα πτερόεντα», μια «τρύπα στο νερό» και σκέτη κοροϊδία.
Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, ακολουθεί, αμετανόητος και αδίδακτος, την τακτική της πάση θυσία και με κάθε τίμημα προσκόλλησης στο κυνήγι της πρωθυπουργικής καρέκλας, των προνομίων και των λαφύρων της, την οποία εγκαινίασαν οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί: ο Γ.Α. Παπανδρέου, ο Αντ. Σαμαράς και ο Αλ. Τσίπρας.
Οι ομιλίες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχουν προκαλέσει μια πολύ κακή παράδοση για το ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως και ο Αλ. Τσίπρας, εφόσον δεν αμφισβητούν τις δεσμεύσεις της λεγόμενης, ψευδώς, «μεταμνημονιακής» περιόδου και την σκληρή επιτροπεία που τις ακολουθεί και εφόσον επιμένουν στην πειθαρχία απέναντι στους πιστωτές, τότε οι όποιες εξαγγελίες τους συνιστούν μεγάλη κοροϊδία και γυαλιστερές «χάντρες» προς τους πολίτες, τους οποίους εκλαμβάνουν ως μειωμένης νοημοσύνης ιθαγενείς.
Πέραν αυτών, οι περισσότερες από τις εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη ακολουθούν την πεπατημένη των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα και αποτελούν δώρα σε ιδιωτικά πελατειακά συμφέροντα και στο μεγάλο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, σε μια περίοδο, μάλιστα, που, παρά την συνεχιζόμενη κρίση, τα κέρδη των τελευταίων εκτοξεύονται στα ύψη, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και πρώτα απ’ όλα του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της νεολαίας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης θυμήθηκαν τα βουνά από ιδιωτικά χρέη ως πρόβλημα των τραπεζών και όχι των υπερχρεωμένων πολιτών και ξέχασαν παντελώς τους αθρόους κατά χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών, όπως ξέχασαν και το κύμα των βάρβαρων αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος, που πλήττουν βάναυσα νοικοκυριά, μαγαζιά και πολύ μικρές οικονομικές δραστηριότητες.
Άλλωστε, Τσίπρας και Μητσοτάκης συνιστούν το πιο παραδομένο και πολιτικά υπηρετικό δίδυμο των τραπεζιτών, οι οποίοι, την ίδια ώρα, προκαλούν τον ελληνικό λαό με «δανεικά και αγύριστα» στον εαυτό τους και με αποφάσεις με τις οποίες αγοράζουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και τσεπώνουν εξωφρενικές αυξήσεις στους ήδη παχυλότατους μισθούς τους.
Αποτελεί ειρωνεία, εάν δεν ήταν τραγωδία για τον τόπο, το γεγονός ότι ο Τσίπρας υπερφαλαγγίζει τον Μητσοτάκη σε παροχές προς τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα, τις τράπεζες και τις πολυεθνικές εταιρείες, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης όλο και περισσότερο ξεπερνάει τον Τσίπρα στο ψέμα, την πολιτική απάτη και την κοροϊδία.
Και οι δύο, Τσίπρας και Μητσοτάκης, φαντάζουν ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και μοιάζουν όλο και περισσότερο στην πράξη ως δύο σταγόνες νερού.
Αυτές τις ώρες η Ελλάδα χρειάζεται άλλες προτεραιότητες.
Χρειάζεται δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη.
Χρειάζεται επομένως μια μεγάλη δημοκρατική, ριζοσπαστική, προοδευτική ανατροπή.
Γι’ αυτό σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία μια ισχυρή στον λαό, στο κίνημα και στη Βουλή Λαϊκή Ενότητα, η οποία, με την ενωτική πολιτική στον αριστερό, προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό, αντισυστημικό χώρο και με το εναλλακτικό της πρόγραμμα, αποτελεί εγγύηση για μια δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση σήμερα και μια νέα, αυθεντικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας αύριο.

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι