• 21 Οκτωβρίου, 2020

Λατίνοι, Αφρο-Αμερικανοί, ηλικιωμένοι. Τα τρία κλειδιά για την επανεκλογή Τραμπ

 Λατίνοι, Αφρο-Αμερικανοί, ηλικιωμένοι. Τα τρία κλειδιά για την επανεκλογή Τραμπ

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Τρεις κοινωνικές και ηλιακές ομάδες που πιθανότατα θα κρίνουν τη μάχη της 3ης Νοεμβρίου για τον ένοικο του Λευκού Οίκου. Και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσουν στην… άβολη πραγματικότητα να μην χρειαστούμε καινούριο ένοικο.

Οι Λατίνοι, οι Αφρο-Αμερικανοί και οι ηλικιωμένοι. Η ποιοτική ανάλυση των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνει αυτό που υποψιάζονται όλοι, παρακολουθώντας προσεκτικά τις στρατηγικά στοχευμένες επιλογές του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αντίθεση με τις αρχικές προσδοκίες των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να διαμορφώσει μονοπάτι επικράτησης σε καμία από τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες. Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσα σε 48 ώρες πακέτο μέτρων για την οικονομική στήριξη των Λατίνων, με τη Φλόριντα  να διατηρείται υπό τον έλεγχό του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ανακοίνωσε εντυπωσιακά πλουσιοπάροχο πακέτο στήριξης για την κοινότητα των Αφρο-Αμερικανών, με έμφαση σε νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική μέριμνα. Και ανακοίνωσε ακόμη πρόγραμμα… επιταγών οικονομικής στήριξης προς ηλικιωμένους, για ζητήματα ιατρικής περίθαλψης.

Το θρίλερ για το Οβάλ Γραφείο παρατείνεται. Και αν μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, σε συνδυασμό με τις εντυπώσεις από το πρώτο debate με τον Τζο Μπάντεν, ο Τραμπ γυρίσει το παιχνίδι και στην Πενσιλβάνια, το… αδιανόητο της επανεκλογής του θα φαντάζει ρεαλιστικό σενάριο.

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...