Κ. Παπαδόπουλος: Υπόθεση Κωνσταντίνου Κατσίφα και Ελλάδα


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Προσπαθώντας να αντιδράσω ψύχραιμα και να μην πάρω θέση «εν θερμώ» για γεγονότα που δεν γνωρίζω ή δεν έχω τη σωστή πληροφόρηση, σήμερα εννιά (9) μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, και προσπαθώντας να έχω μια σφαιρική ενημέρωση, καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:

  • Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, Έλληνας Βορειοηπειρώτης, αγαπούσε την πατρίδα του και πίστευε στον ένα και μοναδικό αληθινό Θεό.
  • Συμμετείχε στα κοινά του χωριού του και πρωταγωνιστούσε με πρωτοβουλίες στην προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης της περιοχής. Επιθυμούσε την ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα, όπως θα έκανε ο καθένας για την πατρίδα του που στο παρελθόν ήταν ελεύθερη, πέρασε δύσκολα και από το 1914 έχει υποστεί τα πάνδεινα από το «καθεστώς Χότζα»! Πόσο μάλλον όταν πρακτικές του καθεστώτος εφαρμόζονται και σήμερα από την κυβέρνηση Ράμα (καταστροφές εκκλησιών και ελληνικών μνημείων, αρπαγή περιουσιών Ελλήνων κλπ).
  • Η δραστηριότητά του αυτή είχε «μπει στο μάτι» του αλβανικού, σημερινού, «καθεστώτος».
  • Στην Αλβανία έχει αναγνωριστεί η ύπαρξη ελληνικής εθνικής μειονότητας που ΠΡΕΠΕΙ να απολαμβάνει συγκεκριμένων προνομίων. Μεταξύ αυτών η έπαρση της ελληνικής σημαίας, ο πανηγυρισμός εθνικών επετείων, η διατήρηση των περιουσιών και των μνημείων. Οι Βουλιαράτες είναι μια τέτοια περιοχή!
  • Στις Βουλιαράτες έχει δημιουργηθεί το 1ο από τα 3, συνολικά, ελληνικά νεκροταφεία, που έχει συμφωνηθεί να ανεγερθούν για την ταφή των πεσόντων Ελλήνων του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2014/11/1940-1941.html
  • Το 2ο έχει εγκαινιαστεί από τον μητροπολίτη Αλβανίας Αναστάσιο και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα λείψανα Ελλήνων πεσόντων του ’40 που έχουν συλλεχθεί από τα βουνά της Αλβανίας, έχουν εκταφεί από πρόχειρους τάφους και έχουν συγκεντρωθεί σε προσωρινά μαυσωλεία, μέσα σε ελληνικούς ιερούς ναούς. Δίπλα από την ιερά μονή του Αγίου Νικολάου στην Κλεισούρα. http://agpanag.blogspot.com/2010/08/40-1_06.html (όλα κατόπιν διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας).
  • Το 3ο, βάσει της αρχικής συμφωνίας, ήταν να γίνει στην Κορυτσά. Έχει καθυστερήσει όμως και η αλβανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί. (Η Ελλάδα ως αντάλλαγμα, ως τώρα, προσέφερε την εκπαίδευση του αλβανικού στρατού).
  • Το πως πραγματικά εξελίχθηκαν τα γεγονότα στις 28 Οκτωβρίου 2018, είναι η αλήθεια, εμείς από εδώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Πόσο μάλλον να λαμβάνουμε ξεκάθαρή θέση όπως αυτή που εξέφρασε ο …«γνωστός» Πάγκαλος. Η στάση όμως των αλβανικών αρχών σε όλους μας δημιουργεί, τουλάχιστον, αισθήματα καχυποψίας. Από το μέγεθος των δυνάμεων που χρησιμοποιήθηκαν (υπερβολικός αριθμός ειδικών δυνάμεων/RENEA), από τον πραγματικό λόγο που ανέπτυξαν τέτοιου μεγέθους δυνάμεις (εκφοβισμό ελληνικής μειονότητας) και από τον τρόπο που φέρεται τελικά να σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (σύλληψη – εκτέλεση).
  • Ερωτηματικό παραμένει και ο λόγος αντίδρασης ελληνικών αρχών και μέσων ενημέρωσης που έσπευσαν να συκοφαντήσουν τον Έλληνα ομογενή. Να τον χαρακτηρίσουν εθνικιστή, να τον εμπλέξουν σε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, αποσιωπώντας την αθώωσή του. Πριν ακόμα κρυώσει το σώμα του υιοθέτησαν τους χαρακτηρισμούς και τις αιτιολογήσεις του Ράμα, περί «ακραίου», «τρελού», «φανατικού».

Αν με παρόμοιο τρόπο ενεργούσε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που συλλάμβανε ένα μαφιόζο, κουκουλοφόρο ή κακοποιό, ο ελληνικός Τύπος και η «προοδευτική» (υπο)κουλτούρα θα ξεσήκωναν τον κόσμο να κάψει την Αθήνα!
Όμως τώρα που η αλβανική αστυνομία εκτέλεσε έναν ομογενή στη Βόρεια Ήπειρο, όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται, αλλά περίπου τους δικαιολογούν.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν Έλληνας πολίτης. Πώς είναι δυνατόν να τον δολοφονούν Αλβανοί αστυνομικοί και το επίσημο ελληνικό κράτος, αφενός να αντιδρά όσο πιο υποτονικά γίνεται, αφετέρου να τον απαξιώνει όπως μπορεί;
«Και τι θέλετε, να κάνουμε πόλεμο;», απαντούν…
Ρωτάμε, «αν δηλαδή βγουν Αλβανοί και σηκώσουν σημαία να τους πυροβολούμε;»
Δεν απαντούν…
«Εμείς έχουμε Πολιτικό Πολιτισμό…» κραυγάζουν «εν χορώ»…
Εεε τότε να μην ανησυχούμε. Ας τα δώσουμε όλα χωρίς «ν’ ανοίξει μύτη», χωρίς «να πέσει τουφεκιά»… Ας δημεύσουν οι Αλβανοί ελληνικές περιουσίες, ας σκοτώνουν ελεύθερα κι εμείς ας …κρατάμε «επίπεδο»… «Πολιτικού Πολιτισμού»…
Στους Αλβανούς «επίπεδο», στους Σκοπιανούς που σφετερίζονται όνομα, γλώσσα, ταυτότητα αδιαφορία, στους Τούρκους «φόβο» λόγω «αδυναμίας»…
Δηλαδή ό, τι κι αν μας κάνουν, όποιοι κι αν μας το κάνουν – είτε είναι πανίσχυροι είτε είναι εντελώς ανίσχυροι – εμείς δεν απαντάμε!
“…Η χώρα αυτή υπάρχει σήμερα γιατί απέναντι στις προκλήσεις δεν αντέταξε… «επίπεδο» και «πολιτικό πολιτισμό»! Υπάρχει, επειδή την κρίσιμη στιγμή ξέσπαγε «ιερή αγανάκτηση» που σάρωνε πουλημένους και κρετίνους! Την χώρα αυτή την έφτιαξαν, την έστησαν και την κράτησαν όρθια ήρωες όπως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας!
Όσο «αυτοσυγκράτηση» κι αν επιστρατεύουμε, με όλο τον ορθολογισμό που γαλουχηθήκαμε και το κοσμοπολίτικο πνεύμα που ζήσαμε, μέσα μας πια φωνάζουν:
Οι αγέννητοι και οι νεκροί!
Κυρίως οι νεκροί…”
Υ.Γ.: Το Βόρεια Ήπειρος είναι αλυτρωτικό… ενώ το Βόρεια Μακεδονία φιλειρηνικό… Φευ!!!

Best Of

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Οι εκλογές ως… λεπτομέρεια στη Δημοκρατία

  Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επέκταση της τουριστικής περιόδου τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες στη χώρα μας, αλλά...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημερινή σύνθεσή της, αποδείχτηκε από τις πλέον μάχιμες και αποτελεσματικές που πέρασαν τα...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την αποστασιοποίηση της...