Κ. Παπαδόπουλος: Η αλήθεια ΜΙΑ είναι ΠΑΝΤΑ, άσχετα αν ερμηνεύεται… «κατά το δοκούν»

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Δύο είναι τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή. Ο κορωνοϊός και η απειλή κατάλυσης του ελληνικού κράτους από τον Ερντογάν, μέσω των ανθρώπων που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει. Δύο ζητήματα που φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά, κρίσιμες λειτουργίες του ελληνικού κράτους.

Η ευκολία εξάπλωσης του κορωνοϊού και η απειλή πανδημίας στον πλανήτη, έχει δημιουργήσει πανικό και σύγχυση τόσο στην καθημερινότητα όσο δυστυχώς και στο μυαλό μεγάλης μερίδας πολιτών. Αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας είτε υλικά είτε ηθικά. Στην πρώτη περίπτωση με ανατιμήσεις σε υλικά που ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί για να προφυλαχθεί από τον ιό (μάσκες, αντισηπτικά κλπ), στη δεύτερη εξαπολύοντας επίθεση σε ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών και πάλι, τι σύμπτωση, πιστών της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης.

Με μια ευκολία, που όμοια εναντίον άλλου θρησκευτικού δόγματος δεν υπάρχει, η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ορθή ΠΙΣΤΗ κατηγορείται για ακόμη μία φορά ως «σκοταδιστική» και «θρησκόληπτη». Όλο αυτό επειδή οι οδηγίες και οι συστάσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας σχετικά με την πρόληψη εναντίον της μετάδοσης του κορωνοϊού σε σύγκριση  με τους καθολικούς ( τα μέτρα που υπέδειξε ο πάπας), τους μουσουλμάνους (τα μέτρα που έλαβαν στη Μέκκα) και μερίδας ομόδοξων (Ρουμανία) θεωρούνται «ανεδαφικά»,… «ανορθόδοξα»! Λες και κάθε φορά η ΑΛΗΘΕΙΑ αλλάζει. ΔΕΝ παραμένει ΜΟΝΑΔΙΚΗ και αναλλοίωτη! Μα τότε θα υπήρχε ασυνέπεια «λόγων και έργων» (όπως δυστυχώς συμβαίνει στους καθολικούς, τους μουσουλμάνους και μερίδας ομόδοξων). Πίστη «αλά κάρτ» δεν υπάρχει! Όποιος δεν μεταλάμβανε, όποιος «αμφιβάλλει» ή όποιος, απλά, μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, που εκούσια ή ακούσια του επιβάλλεται, δεν έχει κανένα νόημα να προσέλθει στην Θεία Κοινωνία! Αν δεν το έκανε ήδη, προς τι η φασαρία;

Λες και για όλα ευθύνεται η «λαβίδα του ιερέα». Λες και όλες οι άλλες πιθανές πηγές κινδύνου αντιμετωπίστηκαν και έμεινε η Θεία Κοινωνία. Λες και «…αυτό το τόσο ιερό (για μια τεράστια μερίδα ανθρώπων) ΜΥΣΤΗΡΙΟ, δεν ταξίδεψε άθικτο και απαράλλακτο μέσα στην αδυσώπητη ροή δύο χιλιάδων χρόνων ιστορίας, επιβιώνοντας και χαρίζοντας ελπίδα, μέσα από πολέμους, κατοχές, επιδημίες και καταστροφές. …», όπως σωστά διάβασα κάπου. Αναρωτιούνται πώς γίνεται η γιαγιά που κοινωνεί να μην υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει τον ιό, να τον μεταφέρει στο εγγόνι κι αυτό με τη σειρά του στον περίγυρό του; Εντάξει δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί και δεν εξηγείται από την ανθρώπινη λογική. Πώς όμως είναι έτοιμοι να αποδώσουν εκεί μια πιθανή μετάδοση και όχι μέσω κάποιας άλλης ανθρώπινης δραστηριότητας; Υποστηρίζουν πως «…να, πιστοί από τους Άγιους Τόπους μετέφεραν τον ιό…», λες και γνωρίζουν πώς, από πού και για ποιον τελικά λόγο συνέβη όλο αυτό.

Τώρα το ότι αυτό γίνεται από ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με την Ορθοδοξία  (άσχετα αν κατ’ επιλογή θυμούνται και κάνουν αναφορές…), άτομα που συνέχεια εκτοξεύουν δηλητήριο εναντίον των χριστιανών (δημιούργησαν μέχρι και ειδικό όρο, «χριστιανοταλιμπάν» – λες και με τη βία σε «σέρνουν» στο δόγμα, στη Θεία λειτουργία ή στην Θεία Κοινωνία…) και με συνεχή στόχευση τη χριστιανική διδασκαλία, περνάει απαρατήρητο!

«…Δεν βλέπουμε να ασχολούνται καθόλου με τις συναθροίσεις που γίνονται σε εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν είδαμε παρόμοιες θερμές αντιδράσεις και κριτική στα social media, για τους ανεγκέφαλους που αψήφησαν την απαγόρευση των καρναβαλιών και βγήκαν στους δρόμους μαζικά να διασκεδάσουν. Δεν είδαμε καμιά πρωτοβουλία στο να κλείσουν οι οίκοι ανοχής…». «…Το πνεύμα συγκαταβατικότητας, ελεύθερης σκέψης και ανοχής, που χαρακτηρίζει την ώριμη στάση των ορθόδοξων χριστιανών, είναι από τη φύση του ανοιχτό σε κριτική….», και έτσι αποτελεί εύκολο στόχο για τον όποιον… θεριακλή, αναρχοαυτόνομο, «προοδευτικό».

Η Επιστήμη έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο. Σε θέματα Πίστης όμως, ας εφαρμόσει αυτό που, ήδη, κάνει σε αρκετές από τις περιπτώσεις και τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζει… Ας σηκώσει τα χέρια ψηλά!

Σε ότι έχει να κάνει με την απειλή εισβολής και κατάλυσης του κράτους ύστερα από τις ενέργειες του «σουλτάνου» τα πράγματα δεν μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Ερντογάν, ως έτοιμος από καιρό, από εμπειρίες παλαιότερων χρόνων, θέλησε να δοκιμάσει τον νέο πρωθυπουργό. Όπως έκανε με τον Σημίτη και τα Ίμια. Δεν του βγήκε όμως!

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν υπολόγιζε μια τέτοια αντίδραση από την Ελλάδα στον Έβρο. Αναμένοντας ενέργειες χαμηλότερης έντασης, πιο διστακτικές και λιγότερο δυναμικές, φιλοδοξούσε να «ρεφάρει» την ήττα στο μέτωπο της Συρίας. Να προκαλέσει μαζική είσοδο προσφύγων, μεταναστών, αλλά και λοιπών ατόμων αδιευκρίνιστων επιδιώξεων με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας. Πολύ πιθανόν, να ήθελε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αντιπερισπασμού ώστε να παρέμβει, τακτικά, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. Όμως τελικά δεν «του βγήκε».

Κι ενώ σύσσωμος ο ελληνικός πληθυσμός τάσσεται υπέρ των ενεργειών της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα (ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) «φωνές αλαλαγμού» κραύγαζαν. Τελικά κατάφεραν να αλλάξουν τη γνώμη του Τσίπρα (σιγά το δύσκολο δηλαδή…) και να σφετεριστούν και ένα …10% της κοινωνίας. Δήθεν επειδή «είναι παράνομη η διακοπή παροχής ασύλου», άσχετα αν συγκεκριμένη οδηγία της Ε.Ε., για την περίπτωση, το προβλέπει, υιοθετώντας προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ, αδιαφορώντας να δουν την ωμή πραγματικότητα, παραπέμποντας σε ιδεοληψίες και ανεδαφικές επιλογές (τύπου… «δεν μπορούμε να μην τους δεχτούμε όλους…», λες και είναι εφικτή η επιλεκτική διαλογή όσων ήθελαν να περάσουν χωρίς έλεγχο, είτε από τις Καστανιές είτε από τη θάλασσα, πάνω στις βάρκες…). Εκτίμησαν ότι …1.000.000 χρειαζόμαστε για να ελέγξουμε το δημογραφικό, αλλά δεν μας είπαν πώς θα σταματούσαμε τις ροές αφού θα συμπληρώναμε τον αριθμό αυτόν. Παραβλέποντας φυσικά τη διάθεση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών να ανοίξουν σύνορα και να δεχτούν πρόσφυγες-μετανάστες-λοιπούς… Αλλά είπαμε, τα ευχολόγια και οι προτάσεις για «σύγκληση συμβουλίων» και «λήψη μέτρων» κατά της Τουρκίας ήταν αυτό που έπρεπε τη δεδομένη στιγμή που ο Ερντογάν στοίβαζε κατά χιλιάδες «εν δυνάμει» εισβολείς στη νεκρά ζώνη (…και πάντως όχι Σύριους πρόσφυγες, όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα…).

Ακροδεξιοί, χρυσαυγίτες, ναζιστές και ακροαριστεροί, αντιεξουσιαστές, αναρχοαυτόνομοι την ίδια ώρα, βρήκαν πεδίο δράσης λαμπρό. Οι πρώτοι καπηλεύοντας τον πατριωτισμό των αστυνομικών, των στρατιωτικών και των εθνοφυλάκων, οι δεύτεροι εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία βεβηλώνοντας εθνική περιουσία και ιστορικά μνημεία. Υπήρξαν και λασπολόγοι που θέλησαν να παρασύρουν την κοινή γνώμη. Η κοινωνία όμως γνωρίζει. Όλοι αυτοί στη γωνιά τους. Κι αυτή πολύ τους είναι!

Το θετικό είναι πως οι Έλληνες γνωρίζουν… Ο χειρότερος εχθρός είναι, πάντα, «εντός των τειχών»! Φτάνει να μην παρασυρθούμε και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας! Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει σύνεση και καθαρό μυαλό! Α, και η βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας!

 

 

 

 

Best Of

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Μητσοτάκης: Να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς...

Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη...

Ιωάννα Δρέττα: Ο ελληνικός τουρισμός έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά του

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τις πρώτες σκέψεις της για το χαρτοφυλάκιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια....

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην...

Λευτέρης Κουσούλης: Ο “αντι- ΣΥΡΙΖΑ” αγώνας δεν ανήκει σε πρόσωπα ή κόμματα

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο περιεχόμενο και την ουσία του "αντι-ΣΥΡΙΖΑ"...

Αναγράφω σοι η Πόλις σου…

  Η στιγμή που πάγωσε τον χρόνο. Η 29η Μαϊου (1453)...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι διαθέτει προχωρημένη αίσθηση του... χιούμορ. Με φόντο το αποτέλεσμα των εκλογών της...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με την Ιστορία, μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας. Δυο...

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας συνιστά, την ίδια στιγμή, μια βαριά και ιστορική ήττα για τη συλλογική...