Κ. Παπαδόπουλος: Είτε έτσι είτε αλλιώς, Σκόπια και Σκοπιανούς θα τους λέμε

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

 

Έσπευσε ο υπουργός εξωτερικών μας Νίκος Δένδιας να καλωσορίσει τους Σκοπιανούς, συμμάχους, στο ΝΑΤΟ. Ο νεοδημοκράτης Νίκος Δένδιας, μέλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Του κόμματος που με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπεύθυνο εξωτερικών υποθέσεων τον κ.Κουμουτσάκο, ως αξιωματική αντιπολίτευση τον Φεβρουάριο του 2019, διαφωνούσε και καταψήφιζε τη «Συμφωνία των Πρεσπών»! Του κόμματος, μέλη του οποίου (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης κα) συμμετείχαν σε συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της «συμφωνίας» Τσίπρα/Κοτζιά – Ζάεφ/Ντιμιτρόφ. Αυτή τη «συμφωνία» που ούτε ακύρωσαν, ούτε «βελτίωσαν» αλλά τελικά νομιμοποίησαν, παρόλο που οι γείτονες, ακόμα και αυτή τη «συμφωνία» καταστρατήγησαν με πράξεις, δράσεις και ενέργειες!

Εμείς οι Έλληνες δεν θα αρχίσουμε έτσι ξαφνικά να αποκαλούμε μια χώρα με, ούτε καν μέρος του ονόματος,  ενός καθαρά ελληνικού προσωνυμίου.

Μία η Μακεδονία, γνωστοί οι Μακεδόνες! Ελλάδα και Έλληνες!

Το έθνος μας δεν δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα όπως υποστηρίζουν ορισμένοι «κιοτήδες και νενέκοι»!

Άλλη Μακεδονία και άλλοι Μακεδόνες δεν υπάρχουν!

Όσο κι αν οι πολιτικοί μας θέλησαν να ξεπουλήσουν όνομα και ιστορία! Όσο κι αν κάποιοι Σλάβοι, ετσιθελικά, αποφάσισαν, και τελικά κατάφεραν, με τη συναίνεση ξένων διπλωματών κι Ελλήνων πολιτικών, να βαφτιστούν αλλιώς!

Είτε έτσι είτε αλλιώς, Σκόπια και Σκοπιανοί θα είναι για εμάς πάντα!

Υ.Γ.: Στη σκιά του κορωνοϊού, έρπονται φίδια…