• 28 Οκτωβρίου, 2020

Κωνσταντίνος Κοσμίδης: Χρέος τιμής να στηρίξουμε τα Σώματα Ασφαλείας

 

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στην Οδό Μουρούζη επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με την Ελληνική Λύση, Κωνσταντίνος Κοσμίδης.

Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια τα εξής, σε δήλωσή του:

 

 

Άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψή μου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στην Οδό Μουρούζη, όπου το 1931 κατασκευάστηκε στο προαύλιό της ο πρώτος Πυροσβεστικός Πύργος Ασκήσεων.
Πρόκειται για μία ιστορική υπηρεσία κομβικής σημασίας, η οποία διαχειρίζεται 3000 περιστατικά ετησίως, τα οποία όπως με ενημέρωσαν, αφορούν όχι μόνο σε πυρκαγιές ή φωτιές, αλλά και σε μεταφορά ασθενών που κινδυνεύουν ,σε τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από τροχαίο, σε συμπολίτες μας που απειλούν να αυτοκτονήσουν, σε ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ ή σε κάποιο οίκημα, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Ακούγοντας όλα αυτά που ίσως δεν είναι γνωστά σε όλους, αλλά και πως η οργάνωση, η διαχείριση, και ο συντονισμός που πρέπει να γίνει από τον πρώτο πυροσβεστικό σταθμό, αφορά στην κάλυψη πληθυσμιακών αναγκών 4.0000.000 συμπατριωτών μας, το πρώτο που σκέφτεται κανείς είναι η σκληρή δουλειά, η αυταπάρνηση και συχνά η αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά οι πυροσβέστες μας.
Η δεύτερη σκέψη αφορά στα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι. Μιλώντας με πολλούς εργαζόμενους από διάφορα τμήματα, άκουσα ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς: έλλειψη προσωπικού και υποστελέχωση (ειδικά των μάχιμων τμημάτων), περικοπές μισθών και αίσθημα απαξίωσης της προσφοράς τους, έλλειψη εξοπλισμού, όπως π.χ. θερμικές κάμερες και συστήματα ενδοεπικοινωνίας, και κουρασμένα οχήματα ακόμη και 25ετίας που θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί.
Ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που μου έθεσαν όλοι είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού –σήμερα ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 20 διατίθενται για την ενοικίαση ελικοπτέρων πυρόσβεσης– συναρτήσει ενός πιο εύπλαστου συστήματος διαχείρισης κονδυλίων με επέκταση ορίου, διότι ακόμη και για ποσά των 100.000 ευρώ για την κάλυψη άμεσων αναγκών, χρειάζονται 12-16 μήνες ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η έγκριση από το ΣΤΕ.[Νόμος 4412].
Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι πυροσβέστες, αλλά γενικότερα τα Σώματα Ασφαλείας, πρέπει να εργάζονται κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες και βέβαια να αμείβονται καλά, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν το δύσκολο έργο που επιτελούν.
Στην Ελληνική Λύση, και εγώ προσωπικά ως οικονομολόγος, έχω ήδη θέσει και καταθέσει στο οικονομικό μας πρόγραμμα, υλοποιήσιμες προτάσεις και λύσεις για την καλύτερη λειτουργία, συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας. Η διασφάλιση αξιοκρατικών διαδικασιών στις προσλήψεις και στον τρόπο λειτουργίας μακριά από κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, όπως και η εξοικονόμηση πόρων από την αύξηση πρωτογενούς πλούτου (και όχι μόνο), για την καλύτερη αμοιβή των εργαζομένων, βρίσκονται στην κορωνίδα της ατζέντας μας.
Θα ήθελα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με μία φράση του υποδιοικητή του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, που εμπεριέχει τα πάντα:
«Εγώ και ο καθένας από εμάς είμαστε εδώ για να θυσιαστούμε ώστε να σωθεί κάποιος από εσάς όταν και εφόσον χρειαστεί».

 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...