Κωνσταντίνος Κοσμίδης: Δώστε μας τη δύναμη να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στην Αθήνα

 

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοσμίδης

Υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με την Ελληνική Λύση

 

Ζήτημα ζωής και θανάτου χαρακτηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας την έκρηξη της εγκληματικότητας και τη ραγδαία  αύξηση των βίαιων κρουσμάτων ,ακόμη και σε ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας.

Ανοιχτή πληγή για το κέντρο της Αθήνας, αποτελεί το   «άβατο» των Εξαρχείων , που  προκαλεί εκτόξευση της εγκληµατικότητας  µέχρι και 4.000% συγκριτικά με τις  λοιπές περιοχές, ενώ όταν καλείται η Πυροσβεστική, ζητείται «κάλυψη» από δυνάµεις των ΜΑΤ.

Από την άλλη πλευρά, η περιοχή της Ομόνοιας παρουσιάζει έντονη παραβατικότητα και επικινδυνότητα με εκατοντάδες  τοξικοεξαρτημένους, βαποράκια, ιερόδουλες ,φορείς του AIDS και της Ηπατίτιδας,  συμπλοκή  συμμοριών ,εκδιδόμενα ανήλικα παιδιά, αλλά  και φανατικούς  ισλαμιστές μετανάστες οι οποίοι πολύ συχνά προσπαθούν να επιβάλλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα σε εμάς που τους φιλοξενούμε .

Η δε βιαιότητα των εγκλημάτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι σκληρές εικόνες βάναυσα κακοποιημένων ανθρώπων των οποίων γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ,θρέφουν το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου του κάθε ενός από εμάς, και ταυτόχρονα πυροδοτούν την οργή κάποιων.

Επίσης προβληματισμό εγείρει και η έξαρση της βίαιης συμπεριφοράς συμπεριλαμβανομένου και του μπούλινγκ [bullying]  σε ανήλικα παιδιά, κάποια από τα οποία, από την ανάγκη τους να προστατευθούν έστω και πλασματικά ή να αισθανθούν ότι ανήκουν κάπου, γίνονται μέλη συμμοριών και αναπτύσσουν έντονη παραβατικότητα.

Η ασφάλεια του κάθε πολίτη είναι ένα μείζον ζήτημα  και ταυτόχρονα αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα ,το οποίο πρέπει να προστατεύεται αδιαμφισβήτητα. Ταυτόχρονα είναι γεγονός πως η ενίσχυση της Αστυνομίας μέσω άρτιου εξοπλισμού και υλικού, αλλά και μέσω πιο ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και ασκήσεων ετοιμότητας, επιβάλλεται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η Ελληνική Λύση και εγώ προσωπικά σας προτείνουμε:

 

Αύξηση της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα στις περιοχές με οξυμένη εγκληματικότητα, όπως σε πάρα πολλές γειτονιές της Α’ Αθήνας.

Επαναπροσδιορισμός των Κανόνων Εμπλοκής, κυρίως του προσωπικού της ΕΛΑΣ, λόγω του συνεχώς οξυνόμενου προβλήματος των μεταναστών και των παραβατικών ενεργειών τους εναντίον Ελλήνων πολιτών.

Αναδιοργάνωση της ΕΥΠ σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

Συνεργασία τόσο  των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και της ΕΥΠ σε θέματα εκπαίδευσης, υλικών αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια σε τοποθετήσεις, μεταθέσεις, προαγωγές και απαγόρευση κομματικών ή άλλων παρεμβάσεων.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με την ψήφο σας, δώστε μας τη δύναμη να δώσουμε τη λύση.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι