Κυριάκος Θεοδωρακάκος: Προσωπική νίκη της Μαρίας Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ

 

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Ο Κυριάκος Θεοδωρακάκος ήταν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση της ΕΣΗΕΑ η “ψυχή” των Ενωμένων Δημοσιογράφων, της παράταξης που σάρωσε και πάλι στην προτίμηση των δημοσιογράφων, υπό την ηγεσία της προέδρου της Ένωσης Μαρίας Αντωνιάδου

Με σχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, λοιπόν, ο Κυριάκος Θεοδωρακάκος έδωσε το στίγμα του εκλογικού αποτελέσματος, και περιέγραψε τις προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση.

Ο Κυριάκος Θεοδωρακάκος σημείωσε με νόημα τα εξής:

“Με την συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής τη Μαρία Αντωνιάδου, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Ένωση Συντακτών.
Είναι η πρώτη φορά, μετά από χρόνια, που συγκροτείται προεδρείο μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές.
Υπάρχουν και άλλες «πρωτιές».
Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», αναδεικνύονται για τέταρτη συνεχόμενη φορά πρώτη δύναμη στην Ένωση, και η Μαρία Αντωνιάδου για Τρίτη φορά πρόεδρος. Πρόκειται για μια εν πολλοίς προσωπική νίκη της νέας προέδρου, που φαίνεται και από το γεγονός ότι συγκέντρωσε σχεδόν το διπλάσιο αριθμό σταυρών από τους άλλους εκλεγέντες με τον ίδιο συνδυασμό.
Αυτή η εμπιστοσύνη, δίνει τη δυνατότητα στο νέο προεδρείο να προχωρήσει σε τομές, χωρίς τις οποίες τα προβλήματα δεν θα ξεπεραστούν.
Στις εκλογές αυτές, ψήφισαν λιγότερα από τα μισά εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης και κάθε φορά που γίνονται εκλογές, ο αριθμός όσων συμμετέχουν είναι μικρότερος.
Ακούμε συνεχώς για «συλλογικές συμβάσεις». Είναι αναγκαίες. Οι συμβάσεις είναι το αποτέλεσμα. Το βασικό θέμα είναι οι θέσεις εργασίας και οι αμοιβές. Αυτά συνδέονται με την αξιοπιστίας του κλάδου απέναντι στην κοινωνία και της Ένωσης απέναντι στα μέλη της.”.

 

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος