• 26 Φεβρουαρίου, 2020

"Κυνήγι μαγισσών"…. Ο Νετανιάχου δανείζεται τη ρητορική Τραμπ και αρνείται να παραιτηθεί


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Το εγχειρίδιο του Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκειμένου να απαντήσει στην έντονη πίεση που του ασκείται για να παραιτηθεί, μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα του Ισραήλ να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του, για διαφθορά και άλλες… αμαρτίες.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, λίγες ΄ώρες μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα και τις επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν… ανέβηκε στο βήμα και έκανε λόγο για απόπειρα πολιτικής δίωξης και “κυνήγι μαγισσών”, όπως δηλαδή συνηθίζει να λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την έρευνα Μιούλερ.
Ο Νετανιάχου κάλεσε τους πολίτες του Ισραήλ να μην αποπροσανατολιστούν, και να τον δικαιώσουν με την εμπιστοσύνη τους στις κάλπες, ενώ ο κύριος αντίπαλός του, Μπέντζαμιν Γκαντζ, τον κάλεσε να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, και να παραιτηθεί.
Την ίδια ώρα, ο… στρατός των τρολ του Νετανιάχου στο Twitter, επιχειρεί να ενισχύσει την κεντρική επιχειρηματολογία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, με συνεχείς επιθέσεις κατά του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά κα των πολιτικών αντιπάλων του “Μπίμπι”.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...