Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού για μια μεγάλη νίκη του λαού


 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Νέοι και νέες,
Στις 26 Μάη είναι η ώρα να μιλήσει η νεολαία. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι νέοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι. Είναι η ώρα να μιλήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά και να πουν ότι δεν θέλουν να πάνε με το “μία από τα ίδια”.
Η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει μήνυμα αισιόδοξο, μαχητικό, ελπιδοφόρο! Μας γεμίζει με ελπίδα ότι θα γίνει πράξη αυτό που φοβούνται όλα τα επιτελεία του συστήματος και κάνουν τη μία μέτρηση πίσω από την άλλη για να δουν πώς θα ψηφίσει η νεολαία. Η νεολαία ψηφίζει διεκδικητικά και ανυπότακτα! Ψηφίζει ΚΚΕ γιατί παλεύει να κάνει πράξη τα όνειρά της, γιατί θέλει να ζήσει μία ζωή με αξιοπρέπεια, σύγχρονα δικαιώματα.
Ψηφίζει ΚΚΕ γιατί πρόοδος σήμερα για τους νέους και τις νέες είναι να απολαμβάνουν μία ζωή καλύτερη από αυτή που είχαν οι γονείς και παππούδες τους.
Γιατί στην εποχή μας, εποχή μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης και της παραγωγής, δεν μπορούμε να δεχτούμε, ότι όλο και λιγότεροι νέοι θα μορφώνονται ολοκληρωμένα, ότι όλο και λιγότεροι νέοι θα έχουν σταθερή δουλειά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλο αυτόν τον πλούτο που βγαίνει από τα χέρια και το μυαλό εκατομμυρίων εργαζομένων θα τον απολαμβάνουν μία χούφτα μέτοχοι.
Η αντίθεση σε αυτό είναι το μόνο σύγχρονο. Αυτό είναι το καινοτόμο. Κι αυτή είναι η καρδιά της πρότασης πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ. Παλεύουμε σήμερα με αυτήν την προοπτική.
Γι’ αυτό το ΚΚΕ είναι σταθερός αντίπαλος του συστήματος. Γι’ αυτό το ΚΚΕ είναι δίπλα, συμπαραστάτης και στήριγμα σε κάθε δίκαιο αγώνα της νεολαίας, για όλα τα προβλήματα που συναντάει στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην κατάρτιση, στην προσπάθεια της να ψυχαγωγηθεί, να αθληθεί, να ζήσει.
Η πολιτική της ΕΕ, η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν την συμμαχία των εκμεταλλευτών, είναι ασυμβίβαστη με την ζωή που έχει ανάγκη η νέα γενιά. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Η ΕΕ φτιάχτηκε, υπάρχει και για όσο θα υπάρχει, θα υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των λίγων ενάντια στους λαούς και τον ανταγωνισμό τους με άλλες ιμπεριαλιστικής συμμαχίες και μεγάλα κέντρα, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία. Γι’ αυτό κάθε φορά που μας λένε ότι αλλάζει η ΕΕ, ένας καινούριος εφιάλτης γεννιέται για τους λαούς. Καλύτερη δεν μπορεί να γίνει κι αυτό το δείχνει πλέον η πολύχρονη πείρα.
Κι όταν πάνε να μας μπερδέψουν, λέγοντας, ότι εμείς «δεν είμαστε με την Ευρώπη», τους απαντάμε καθαρά. Καμία σχέση δεν έχει η Ευρώπη, οι λαοί και η νεολαία της Ευρώπης, όλοι αυτοί που ζουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με την ΕΕ των μονοπωλίων. Άλλο Ευρώπη κι άλλο ΕΕ.
Αρκετά λοιπόν με τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και τις προτροπές τους η νεολαία να επενδύσει τις ελπίδες στη βελτίωση αυτής της ΕΕ. Γιατί βλέπουμε τι είδους αλλαγή έχει γίνει στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια.
– Έχει γίνει πιο επιθετική απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των πολλών για να εξασφαλίζει τα κέρδη των λίγων.
– Συρρικνώνει διαρκώς τα δικαιώματα των εργαζομένων για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
– Η ΕΕ μιλάει για ίσες ευκαιρίες που στην πράξη οδηγούν στην διόγκωση των ταξικών, οικονομικών διακρίσεων.
Το ξαναλέμε: για το ΚΚΕ η μόρφωση, η δουλειά, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία, η κατοικία αλλά και η επιλογή ενός νέου ζευγαριού να οργανώσει την ζωή του και να δημιουργήσει οικογένεια, δεν είναι κάποιες ευκαιρίες, είναι δικαιώματα. Είναι δικαιώματα, που μπορούσαν σήμερα να είναι κατοχυρωμένα για όλους τους νέους και τις νέες, αλλά αντίθετα βλέπουμε να συρρικνώνονται. Γιατί η σημερινή, η καπιταλιστική οικονομία, έχει ως κριτήριο και ως προτεραιότητά της, αποκλειστικά τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ΕΕ στρατιωτικοποιείται με μέτρα πολεμικής προετοιμασίας, στήριξης του ΝΑΤΟ, αλλά και δημιουργίας ευρωενωσιακών μηχανισμών ασφαλείας, όπως η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία.
Στη νεολαία, παρουσιάζουν την ΕΕ, σαν βασίλειο της δημοκρατίας! Λες και δεν είναι η ΕΕ αυτή που διαμορφώνει ένα όλο και πιο εχθρικό οπλοστάσιο για τις λαϊκές ελευθερίες.
Οι τρομονόμοι και η ένταση της κρατικής καταστολής σε όλες τις χώρες, έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Και σε αυτήν την κούρσα, τρέχουν όλες οι κυβερνήσεις, όπως αυτή του Μακρόν, της μασκότ του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και μήνες ματώνει τους Γάλλους εργαζόμενους που κινητοποιούνται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν μιλήσει για τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ, καλά θα κάνει να βουτήξει τη γλώσσα του στην πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός, που μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πήραν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 και το έκαναν ΝΑΙ στην ΕΕ και στα μνημόνια διαρκείας.
Παρουσιάζουν την ΕΕ σαν ένα γήπεδο, όπου ο καθένας, και οι λαοί και οι καταπιεστές, μπορούν να παίξουν μπάλα και να κερδίσουν. Αλλά η πραγματικότητα δείχνει, ότι αυτό το παιχνίδι, έχει εξαρχής χαμένους τους λαούς.
Φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν την ΕΕ σαν μία ένωση για την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Ας πάνε να τα πουν αυτά στους σακατεμένους λαούς της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Αφρικής, από τα βομβαρδιστικά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η αλληλεγγύη της ΕΕ είναι στον πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, στην μετατροπή ολόκληρων χωρών, όπως η χώρα μας, σε αποθήκες ψυχών, στην Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, το έχουν αποδείξει κυβερνώντας. Τώρα, υψώνουν τους τόνους μεταξύ τους, σε μία βαρετή αντιπαράθεση αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όχι μόνο δεν τους χωρίζει άβυσσος, αλλά τους ενώνει η συμφωνία τους με την αντιλαϊκή πολιτική, με τη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ.
Πώς αλλιώς εξηγείται ότι την περασμένη πενταετία νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί», «ευρωσκεπτικιστές» και ακροδεξιοί ψήφισαν μαζί το 90% των αποφάσεων της ΕΕ; Αυτό, δυστυχώς, είναι το «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν μιλάνε στη νεολαία ξεχνάνε ότι ο ένας κυβερνάει ήδη 4 χρόνια και ότι ο άλλος κυβερνούσε επί πολλά χρόνια πριν τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, δεν γίνεται να μιλάνε με δακρύβρεχτα λόγια για το brain drain οι ίδιοι, που έχουν υπογράψει την στρατηγική της ΕΕ για την κινητικότητα εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, που στέλνουν νέους ανθρώπους για δουλειά και σπουδές στο εξωτερικό, οι ίδιοι που έχουν αφήσει με τεράστια κενά την Υγεία, τους πιάνει ο πόνος που φεύγουν οι γιατροί μας στο εξωτερικό.
Γιατί, δεν γίνεται να παριστάνει τον άμοιρο ευθυνών ο Τσίπρας, για την λεγόμενη «επισφάλεια», όταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις μερικής απασχόλησης που δημιουργούνται, έχουν γίνει περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, όταν σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, για κάθε 100 προσλήψεις αντιστοιχούν 95 απολύσεις, ενώ η ανεργία στους νέους παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Γιατί, πάει πολύ να παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με την οποία επιστρέφουν οι συλλογικές συμβάσεις και ανεβαίνουν οι μισθοί, όταν γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
Δεν υπάρχει ούτε ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ο μέσος μισθός να μην έχει μειωθεί και μάλιστα αυτές οι μειώσεις, έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και αυτός ο άθλιος υποκατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, τον οποίο διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια, δεν καταργήθηκε, όπως λένε, απλώς μετατράπηκε σε επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών ενώ για τους νέους της μαθητείας και της κατάρτισης, συνεχίζει να ισχύει ότι, θα πληρώνονται με το 75% του ήδη πολύ χαμηλού κατώτατου μισθού.
Δίνουν δηλαδή κάποια ψίχουλα, στη μία τσέπη των νέων παιδιών που εργάζονται, για να τους τα πάρουν από την άλλη και περιμένουν να τους πουν και ευχαριστώ και να τους ανταμείψουν με την ψήφο τους για αυτή τους τη γενναιοδωρία!
Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε το άρθρο 16, μπας και τσιμπήσει κανέναν ανυποψίαστο και την ίδια στιγμή, η κυβέρνησή του γενίκευσε τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενώ ιδρύει και τμήματα προπτυχιακών σπουδών με δίδακτρα. Δένει όλο και πιο σφιχτά – όπως ζητά και η ΕΕ – την εκπαίδευση με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, τους στόχους τους και τα συμφέροντά τους.
Η ΝΔ και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, καλούν τους νέους και τις νέες, να επιλέξουν τον έναν αντί για τον άλλον, γιατί είναι “λίγο καλύτεροι” ή είναι, όπως λένε, το “μικρότερο κακό”.
Υπάρχουν όμως κάποιοι σε αυτή τη χώρα που δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες, όπως για παράδειγμα οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι, είναι πρώτη δύναμη παγκοσμίως, φορολογούνται εθελοντικά και με ΝΔ και με ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα, που οι “ράμπο” της εφορίας, κυνηγούν της φτωχές οικογένειες για χρέη λίγων ευρώ.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε ακόμη περισσότερο το ποσό αυτής της εθελοντικής φορολόγησης, παίρνοντας τα συγχαρητήρια από τη ΝΔ. Έτσι μάλλον εξηγούνται και οι διακοπές σε κότερα.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν διαγωνισμό ποιος είναι το καλύτερο παιδί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Εδώ βλέπετε, δεν επιτρέπονται διαφωνίες και κοκορομαχίες. Με ένα στόμα και μια φωνή παραμυθιάζουν τον κόσμο, για την “ασφάλεια” και τη “σταθερότητα” που θα φέρει η εντονότερη παρουσία τους στην περιοχή μας, για το πόσο θα ωφεληθούμε από την όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.
Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει. Το αποδεικνύουν και οι τελευταίες εξελίξεις με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, με τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για την Κύπρο και το Αιγαίο, καθώς και με την όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα.
Στη μιζέρια του δήθεν λιγότερου κακού, η νεολαία απαντάει:
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, την δύναμη της σύγκρουσης και της ανατροπής. Απέναντι στην ΕΕ και την Ελλάδα της φτώχειας, των μνημονίων και των πολέμων, μόνο ένα αντίπαλο δέος υπάρχει σήμερα:
Ο αγώνας για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Ο αγώνας που δίνει το ΚΚΕ στην Ελλάδα και δεκάδες Κομουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλη την Ευρώπη.
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Η σημερινή μέρα έχει να πει πολλά στους νέους και τις νέες, ιδιαίτερα τους αγωνιστές. Να τους διδάξει για το χτες αλλά και για το αύριο! Είναι η μέρα της Νίκης, η μέρα της συντριβής του ναζιστικού τέρατος, που υπέγραφε τέτοιες μέρες το 1945 συνθηκολόγηση άνευ όρων. Ό, τι κι αν κάνει η ΕΕ αυτή η μνήμη δεν σβήνεται.
Μία μεγάλη μέρα, που όπως όλες οι μεγάλες μέρες, έχει από πίσω της, εκατομμύρια μικρές ιστορίες ηρωισμού, αυταπάρνησης, θυσίας, σθένους και θάρρους. Εκατομμύρια νεκρούς, που έπεσαν όμως, για μία δίκαιη υπόθεση, μαχόμενοι για ιδανικά και αξίες, για την λευτεριά και την προκοπή των εργαζομένων.
Ιστορίες γραμμένες με πράξεις κομμουνιστών, μαχητών αντιφασιστών, ανταρτών και απλών λαϊκών ανθρώπων, στην χώρα μας, την Ελλάδα, στη Σοβιετική Ένωση, στα Βαλκάνια, σε κάθε γωνιά του πλανήτη που μάτωσε από τον Β΄ Παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο.
Οι ήρωες του Κόκκινου Στρατού, του Στάλινγκραντ και της τελικής επιχείρησης στο Βερολίνο, οι παρτιζάνοι και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στις χώρες της Ευρώπης που ψυχή τους ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, οι αντιφασίστες που δρούσαν μέσα στην ναζιστική Γερμανία, οι μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και η προσφορά του ΚΚΕ σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα εδώ στην χώρα μας. Ο λαός και η νεολαία που διάλεξαν την μάχη ενάντια σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο.
Αυτούς θυμόμαστε σήμερα και τιμάμε! Αυτοί είναι που με τη δράση τους έκαναν πραγματικότητα το έπος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι αυτοί που δεν δείλιασαν μπροστά σε έναν ισχυρό αντίπαλο, να σηκώσουν ανάστημα, να παλέψουν και τελικά να νικήσουν με καθοριστική την συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ας φανταστεί κανείς τι θα γινόταν, αν τότε επικρατούσε η λογική «οι ναζί είναι πανίσχυροι, δεν γίνεται να τα βάλεις μαζί τους». Τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης, έδωσαν ανάσες στην ναζιστική Γερμανία για να εξαπολύσει την επίθεσή της στην ΕΣΣΔ, πολύ πριν την επίσημη έναρξη των επιχειρήσεων και μπήκαν ουσιαστικά στον πόλεμο για να υπηρετήσουν τις δικές τους ταξικές σκοπιμότητες όταν αυτός όδευε στο τέλος του.
Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε: Τι σχέση έχουν αυτά με το 2019, με το σήμερα;
Δεν είναι μόνο το ρητό που λέει ότι «αν δεν ξέρεις την ιστορία, τότε θα την ξαναζήσεις», για να σκεφτούμε, λοιπόν, πόσο επίκαιρα, είναι όλα αυτά σήμερα, που οι εκμεταλλευτές βγάζουν τον άσσο της ακροδεξιάς από το μανίκι τους!
Και σήμερα, τέτοιες δυνάμεις – ακροδεξιές, φασιστικές, εθνικιστικές – πότε, αλήθεια, ενισχύονται;
Ο ακροδεξιός Σαλβίνι στην Ιταλία ακολούθησε τον σοσιαλδημοκράτη Ρέντσι, αυτόν που αντάλλασε γραβάτες με τον Τσίπρα. Ο φασίστας ακροδεξιός Μπολσονάρου στην Βραζιλία, ακολούθησε την πολύχρονη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση εκεί, των Λούλα- Ρουσεφ. Το πρόσφατο παράδειγμα των εκλογών στην Ισπανία, επίσης αποδεικνύει ότι η ενίσχυση της σοσιαλδημοκρατίας, κάθε άλλο παρά έφραξε το δρόμο στους νοσταλγούς του Φράνκο, το ακροδεξιό Βοξ.
Αν υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, σε όλες τις περιπτώσεις, είναι η εφαρμογή από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις μιας άγριας αντιλαϊκής πολιτικής που διέψευσε προσδοκίες, διόγκωσε την λαϊκή δυσαρέσκεια, φτιάχνοντας το γήπεδο για να παίξουν μπάλα τέτοιες δυνάμεις, φασιστικές, ακροδεξιές.
Απάντηση στην ακροδεξιά και τον φασισμό, μπορεί να δώσει η νεολαία με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί από την 3η θέση η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Γιατί, όποιος ανησυχεί και του σηκώνεται η τρίχα, από τα κηρύγματα φασιστικού, ρατσιστικού μίσους, δεν συγκυβερνάει με τέτοιες δυνάμεις, επί 4 ολόκληρα χρόνια, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ούτε ξερογλείφεται με ακροδεξιούς όπως ο Τραμπ.
Γιατί, όποιος θέλει να κλείσει τα στόματα των ναζί, δεν βγάζει άνετος «σέλφι» μαζί τους, όπως έχουν κάνει δεκάδες φορές στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άλλους σεσημασμένους φασίστες.
Γιατί όποιος θέλει να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αυτές οι δυνάμεις, δεν μπορεί να λέει ότι η ενίσχυση της ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό.
Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γελάνε και οι πέτρες που ξέρουν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει:
Αντικομουνισμός, απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων.
Ηρωοποίηση των ναζί και σενάρια κακής επιστημονικής φαντασίας.
Όπως η λεγόμενη «θεωρία των δύο άκρων» που την περιφέρουν με άνεση πότε σοσιαλδημοκράτες, πότε φιλελέ, πότε οπορτουνιστές και διάφορα άλλα ναυάγια της ταξικής πάλης…
Γιατί η διάγνωση έχει μεγάλη σημασία για την θεραπεία. Και για το πρόβλημα της ανόδου τέτοιων δυνάμεων πρέπει να δούμε:
– Μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους ενισχύουν και τους αξιοποιούν, είτε ως αιχμή του δόρατος απέναντι στους κομμουνιστές και το εργατικό κίνημα, είτε ως απεργοσπαστικό, τρομοκρατικό μηχανισμό απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.
– Πρέπει να δούμε την ίδια την ΕΕ που με την πολιτική της θρέφει τους φασίστες. Όπως πχ με την μετατροπή ολόκληρων νησιών σε hotspot άθλιας διαβίωσης προσφύγων, με την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους μαζί με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ.
– Πρέπει να δούμε την κυβέρνηση που, πέρα από όλα τα παραπάνω, την βαραίνει ολοσχερώς το γεγονός, ότι ακόμα οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα κοιμούνται ανενόχλητοι στα σπίτια τους σαν να μην έκαναν τίποτα.
– Με δική της ευθύνη σέρνεται η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής εδώ και 4 χρόνια, αφού καθυστέρησαν αναγκαία μέτρα για την γρήγορη διεξαγωγή της.
– Πρέπει επίσης να δούμε τη ΝΔ που για να ψαρέψει ψήφους από το κοινό της Χρυσής Αυγής, επιδίδεται σε αντικομουνισμό και ακροδεξιά παραληρήματα.
– Πρέπει να δούμε το γεγονός, ότι το μπαρούτι των ιμπεριαλιστικών πολέμων, μυρίζει κάθε μέρα και πιο πολύ. Και ότι ο εθνικισμός, το μίσος ανάμεσα στους λαούς είναι λίπασμα για να σπείρουν οι ιμπεριαλιστές πολέμους και συγκρούσεις.
Η Χρυσή Αυγή για τους ίδιους στόχους με όλα τα άλλα αστικά κόμματα δουλεύουν:
– Για τους εφοπλιστές και την φοροασυλία τους έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στην Βουλή.
– Λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάζουν τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα προκειμένου να προχωράνε οι επενδύσεις, τα «μπίζνες πλαν» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
– Ούτε που τολμάει να ψελλίσει ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν δωρεάν μόρφωση.
– Παριστάνουν τους γενναίους και τους υπερπατριώτες, αλλά ούτε για αστείο δεν λένε να φύγει εδώ και τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
– Όπως και τα άλλα κόμματα, λέει ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας και των πολέμων, στο όνομα μίας «μεγάλης Ελλάδας», όπως λέει.
– Μιλάνε στο όνομα της χώρας και της πατρίδας αλλά αυτοί ως πατρίδα εννοούν τα συμφέροντα των λίγων αυτής της χώρας που έχουν την εξουσία.
– Όπως και τα άλλα κόμματα, βαφτίζουν εθνικά συμφέροντα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
– Δείχνουν τα δόντια τους σε μετανάστες, φτωχούς, αγωνιστές εργάτες και μαθητές αλλά είναι κότες λιράτες μπροστά στα αφεντικά, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
– Μιλάνε για τιμή την ίδια ώρα που έχει χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, από τα «κονέ» και τα βολέματα μεταξύ συγγενών και ημετέρων μέσα στην Χρυσή Αυγή.
– Μιλάνε για ιδανικά και εννοούν τα ιδανικά της αδικίας, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, τού «ο θάνατος σου η ζωή μου».
– Τα ιδανικά του σάπιου συστήματος είναι τα ιδανικά των φασιστών.
Ο καθένας μετά τη διάγνωση, μπορεί να σκεφτεί πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο φασισμός και η ακροδεξιά. Γιατί η άνοδος της ακροδεξιάς απαιτεί ένταση της πάλης ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που ταΐζει την ακροδεξιά. Απαιτεί ένταση της διεκδίκησης σε κάθε χώρο, της σύγκρουσης με κυβέρνηση-ΕΕ, με τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξελίσσονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται σημαιοφόρος του!
Τέτοιο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, τέτοια προοδευτική συμμαχία με την σημαία του ΝΑΤΟ και τα κολλητιλίκια με τον Τραμπ, ομολογούμε ότι δεν είχαμε δει. Ποιος να το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια ότι στο όνομα της «αριστεράς», θα ξεπλένουν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τους πολέμους, τα πραξικοπήματα όπως πρόσφατα στη Λατινική Αμερική. Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πράξη. Γι’ αυτό επιλέχτηκε άλλωστε. Για να βγάλει την βρώμικη δουλειά υπέρ των λίγων μέσα κι έξω από την χώρα.
Γι’ αυτό άλλωστε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι πετύχαμε εκεί που η ΝΔ απέτυχε και φουσκώνει σαν το παγώνι μπροστά στον Αμερικάνο Πρέσβη, τους εφοπλιστές, την Κομισιόν, τους τραπεζίτες, την Μέρκελ.
Πριν λίγα χρόνια λέγαμε ότι οι εργάτες και οι νέοι δεν ψηφίζουν τα κόμματα που ψηφίζουν οι μεγιστάνες του πλούτου. Τώρα πλέον πρέπει να πούμε: Οι εργαζόμενοι δεν ψηφίζουν τα κόμματα που έχουν υποψήφιους ακόμα και τα αφεντικά τους.
Αυτό πλέον ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μαζί με το πάθος τους για το ποιος θα κάνει πράξη τους στόχους των εκμεταλλευτών.
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Νέες και νέοι
Οι προκλήσεις πρέπει να απαντιούνται. Και είναι πρόκληση τα καλέσματα του Τσίπρα και του Μητσοτάκη στη νεολαία. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «έχει εμπιστοσύνη στην νέα γενιά»!!!
Μόνο που η πραγματικότητα είναι άλλη:
Έκλεψε την οργή της νεολαίας το 2015 και την μετέτρεψε σε μοιρολατρία και απογοήτευση.
Πήρε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα απάτη και το έκανε ΝΑΙ στην ΕΕ και στα μνημόνια, μαζί με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος.
Έφερε πρόσφατα νόμο για τα σχολεία και πανεπιστήμια με τα σχολεία κλειστά! Τόση εμπιστοσύνη έχει στην νεολαία.
Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους νέους να τον ψηφίσουν για να αποδυναμώσουν το παλιό κομματικό σύστημα.
Αλήθεια, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλο αυτό το συνονθύλλευμα, που αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ «προοδευτική συμμαχία», σε ποιο νέο σύστημα ανήκουν;
Νέοι και νέες,
Περνάμε απέναντι! Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους! Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή!
Στις εκλογές της 26ης Μάη, οι νέοι και οι νέες της χώρας, έχουν όλους τους παραπάνω -και πολλούς ακόμα λόγους- να πάνε σε όλες τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χέρι.
Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές στο ευρωκοινοβούλιο που θα αποκαλύπτουν, θα ενημερώνουν τον λαό για ότι του ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες. Που θα εκθέτουν την ΕΕ και τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα όπως έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές, σπάζοντας τη σιωπή και την ομοφωνία όλων των υπόλοιπων.
Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που δεν θα πουν ποτέ ότι τα μεγάλα προβλήματα των νέων “δεν είναι αρμοδιότητά τους”, αλλά θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους κόντρα σε ΕΕ, κεφάλαιο, κυβερνήσεις.
Για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατοί οι δικοί τους αγώνες. Για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικά σύγχρονο: Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!
Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε τη διαφορά στις ευρωεκλογές! Με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!
Φίλες και φίλοι,
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους μουσικούς και καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους απόψε: το Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, το Δώρο Δημοσθένους, το Στάθη Δρογώση, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Βιολέττα Ίκαρη, την Πολυξένη Καράκογλου, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τη Μαριώ, τον Σωτήρη Μπαλλά, την Πέννυ Μπαλτατζή, τους Πυξ Λαξ, τη Μιρέλα Πάχου, τον Γιώργο Σαρρή, το Γιώργη Χριστοδούλου και φυσικά τη Σεμίνα Διγενή για τη συμβολή της να πραγματοποιηθεί αυτή η πολύ όμορφη εκδήλωση σήμερα, σ’ αυτή τη σημαδιακή μέρα, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Εμπρός λοιπόν ΚΚΕ ισχυρό παντού
για μια μεγάλη νίκη του λαού!

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι