Κορκίδης: Τι χρειάζεται για να στηρίξουν οι επιχειρήσεις την αναγέννηση της οικονομίας


 
Όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την μετεξέλιξη του Επιμελητηριακού Θεσμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Βασίλης Κορκίδης, με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη.
 
Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:

  • Στη χρηματοδότηση της δαπάνης για την κατοχύρωση εμπορικού σήματος στο πλαίσιο της νεοεκδοθείσας Πρόσκλησης-Οδηγού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ), καθώς το μέγιστο επιλέξιμο κόστος ενεργειών για την κατοχύρωση του Κοινοτικού Σήματος είναι 8.000 ευρώ και το μέγιστο επιλέξιμο κόστος για «υπηρεσίες σχεδιασμού ή επανασχεδιασμού brand (σήμα, λογότυπο) είναι 2.000 ευρώ.
  • Στην Πρόσκληση της Γ.Γ.Ε. για συμμετοχή σε έρευνα στο πλαίσιο της καταγραφής των επιχειρήσεων κατά τη διεπαφή τους με τη Δημόσια Διοίκηση (επισυνάπτεται το σχετικό Ερωτηματολόγιο). Το έργο με τίτλο: «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» αφορά στην επέκταση της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (one-stop shop) σε όλο τον κύκλο ζωής των επιχειρήσεων και στην ίδρυση Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Στη δυνατότητα, σε όλες τις νομικές μορφές εταιρειών, να συγχωνεύονται, να διασπώνται και να μετατρέπονται (σ.σ. σε άλλη νομική μορφή) την οποία παρέχει το σχέδιο νόμου «Εταιρικοί μετασχηματισμοί και εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημόσιων συμβάσεων», που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.
  • Στους κανόνες δημοσιότητας του νέου δικαίου των ανωνύμων εταιρειών, δεδομένου ότι και ο πρόσφατα (1η Ιανουαρίου 2019) τεθείς σε ισχύ νέος νόμος για τις ανώνυμες εταιρείες εισήγαγε κανόνες για την κατάσταση εκείνη, που επιβάλλεται να γνωρίζουν οι τρίτοι και κάθε συναλλασσόμενος με την ανώνυμη εταιρεία, προκειμένου να διασφαλισθεί η ακεραιότητα και η συνέπεια των συναλλαγών.
  • Στο Σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Ε.Σ. Αττικής, το οποίο έχει εγκριθεί και λειτουργεί, ως πρότυπο-πλαίσιο και για τα άλλα Περιφερειακά Επιμελητηριακά Συμβούλια της χώρας.
  • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) και την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Μιας Στάσης.

 
Μετά το πέρας της συνάντησης και αφού ο κ. Δ. Αυλωνίτης διαβεβαίωσε ότι, θα παρευρεθεί στην επόμενη Συνεδρίαση του Π.Ε.Σ. Αττικής, ο κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε: «Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει ήδη τις επιχειρήσεις-μέλη του, σχετικά με τη διαδικασία κατοχύρωσης των εμπορικών σημάτων, σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο και αναλαμβάνει τη λειτουργία helpdesk για όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να διευκολυνθούν, προωθώντας τα σχετικά αιτήματά τους στην Γ.Γ.Ε. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα, στο πλαίσιο της αγαστής μας συνεργασίας. Επίσης, απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του Επιμελητηριακού Θεσμού, που θα επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας».

Best Of

Ο Σγουρός χάνει το τρένο της… ρεβάνς για την Περιφέρεια Αττικής

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Γιάννης Σγουρός βρίσκεται ήδη σε εξαιρετικά...

Οι… αρρυθμίες του «κόμματος Παναγιωτόπουλου»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η… ορμή με την οποία είχε ξεκινήσει...

Αχτσιόγλου: Η Δημοκρατία θα νικήσει είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη...

Μαρινάκης: Η Ελλάδα άλλαξε και γίνεται μέρα με τη μέρα, μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα

Ομιλία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δεν αξίζει να λεγόμαστε άνθρωποι, όταν δεν νοιαζόμαστε…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Για τα σχόλια υπανθρωπισμού για τους νεκρούς...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα κατακάθια που πανηγυρίζουν για την τραγωδία στην Τουρκία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο...

Το… πλέξιμο ως ωδή στη δύναμη της γυναίκας

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Εκείνη που δεν κουράστηκε να γκρεμίζει στερεότυπα....

Θανάσης Παπαμιχαήλ: Η “γκρίζα ζώνη” του εκλογικού σώματος

Γράφει ο Θανάσης Παπαμιχαήλ Πηγή: εφημερίδα "Παρασκήνιο"   Οι δύο βασικές δεξαμενές...

Η ταπείνωση που αισθάνονται οι Αμερικανοί, λόγω των… παρατράγουδων της θητείας Μπάιντεν

Του Φρίξου Παλαιολόγου Η πρόσφατη παρουσία του Μπιλ Κλίντον στον...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δεν αξίζει να λεγόμαστε άνθρωποι, όταν δεν νοιαζόμαστε…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Για τα σχόλια υπανθρωπισμού για τους νεκρούς στην Τουρκία (και τη Συρία) μετά τους φονικούς σεισμούς και τις χιλιάδες των απωλειών, μονάχα...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα κατακάθια που πανηγυρίζουν για την τραγωδία στην Τουρκία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε απόψεις όπως του Κυριάκου Βελόπουλου, για την ανείπωτη τραγωδία του...

Το… πλέξιμο ως ωδή στη δύναμη της γυναίκας

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Εκείνη που δεν κουράστηκε να γκρεμίζει στερεότυπα. Να θρυμματίζει γυάλινες οροφές, έστω και αν μας έχει στενοχωρήσει, αρνούμενη το φυσικό ραντεβού με...