Κοινωνία εναντίον… διαδρομιστών. Η περίπτωση του Χρήστου Μέγα στο Κίνημα Αλλαγής

Του Νίκου Φυλάγγελου

Τη διαρκή μάχη της κοινωνίας με τους… διαδρομιστές, καλούνται να ξεπεράσουν τα σημερινά κόμματα, ώστε να ανταποκριθούν επαρκώς στις προτεραιότητες και τις ανάγκες της συγκυρίας.

Δηλαδή, να αναδείξουν και να επενδύσουν σε στελέχη που έχουν χιλιόμετρα προσωπικής διαδρομής και επαγγελματικής καταγραφής, με αποτύπωμα και ανταπόκριση στις κοινωνίες στις οποίες απευθύνονται.

Ταυτόχρονα, να παραμερίσουν τους… διαδρομιστές, εκείνους που επιχειρούν κάθε φορά να επηρεάσουν καταστάσεις, να περιχαρακώσουν και να δυναμώσουν το προσωπικό συμφέρον, έναντι του κομματικού. Πολύ περισσότερο, του κοινωνικού.

Θύμα μιας τέτοιας μάχης, φαίνεται ότι έχει πέσει το τελευταίο διάστημα ο Χρήστος Μέγας. Δημοσιογράφος με μακρά εμπειρία στα εργασιακά, που έχει σηκώσει το βάρος του σχετικού Τομέα στο Κίνημα Αλλαγής, η υποψηφιότητα του οποίου για την Άρτα, φαίνεται να δέχεται… τρικλοποδιές από “διαδρομιστές”.

Το στοίχημα για τη Φώφη Γεννηματά είναι μεγάλο, με περιπτώσεις σαν του Χρήστου Μέγα, και άλλων δημιουργικών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ανά τη χώρα. Να δώσει στην κοινωνία τις “μικρές νίκες” που χρειάζονται, παραμερίζοντας τους διαδρομιστές κάθε περιοχής.

Η ίδια άλλωστε πιστώνεται ότι, παρόλο που παρέλαβε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ένα κόμμα συρρικνωμένο, κατάφερε να το καταστήσει εκ νέου αξιόπιστο και παρεμβατικό στη δημόσια σφαίρα. 

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής