Κικίλιας: Προσπαθούν να σωθούν… στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας


 
Ομιλία Βασίλη Κικίλια στη Βουλή στη συζήτηση για την τροπολογία του ΥΠΕΘΑ για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα
 
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
 
Ο κ. Καμμένος είπε στην εισήγησή του ότι αυτή είναι μία τροπολογία που έχει να κάνει με αντισταθμιστικά – αυτά που ξόρκιζε μαζί με τον κ. Τσίπρα – από την εποχή του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου το 2005.
 
Ο κ. Καμμένος που έχτισε την πολιτική του καριέρα κατακεραυνώνοντας πρώην πολιτικούς, αμαρτίες του ΥΠΕΘΑ εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντισταθμιστικών ωφελημάτων, φέρνει σήμερα στη Βουλή τροπολογία που στηρίζεται σε σύμβαση του 2000, δηλαδή του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, με την οποία υπερασπίζεται την τροπολογία που φέρνει στη Βουλή για τα F-16.
Η τροπολογία αυτή όμως δεν έχει να κάνει με την αμερικανική κυβέρνηση. Έχει να κάνει με τον προμηθευτή, τη Lockheed Martin και το ΥΠΕΘΑ.
Η κύρια σύμβαση λοιπόν που στηρίζει την τροπολογία του, δεν είναι του κ. Σπηλιωτόπουλου του 2005, είναι του 2000. Και με αυτή προσπαθείτε 19 χρόνια μετά, όχι με ένα νέο LOA, με μια νέα συμφωνία, να περάσει αντισταθμιστικά στην ΕΑΒ που την έχουν διαλύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια!
 
Ο κ. Τσακαλώτος που συνυπογράφει, χρηματοδοτεί την ΕΑΒ αποσπασματικά. Η ΕΑΒ θα δώσει σε υπεργολάβους το 70% αυτών των 230 εκατομμυρίων και το άλλο 30% θα πάει με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, την ώρα που οι φήμες στην πιάτσα οργιάζουν…
 
Υπάρχει ούτως ή άλλως θέμα γιατί η τροποποίηση αυτή δεν ήρθε στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.
 
Ο κ. Καμμένος πηγαίνει σε στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη χώρα και δηλώνει ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία του επίσκεψη ως ΥΕΘΑ, ενώ διαρρέει συνεχώς ότι είναι έτοιμος να τα «τινάξει όλα στον αέρα» και να φύγει προς χάριν της μη ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ουσιαστικά είναι Υπουργός υπό προθεσμία κάποιων ημερών.
Αποφασίζει λοιπόν τις τελευταίες μέρες της θητείας του, να φέρει αυτή την τροπολογία 230 εκ. ευρώ, ενώ μαζί με τον κ. Τσίπρα έλεγαν στο Κοινοβούλιο ότι σέβονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο.
 
Κύριε Υπουργέ, αν όντως φεύγετε σε λίγες μέρες, δεν έχετε την ηθική νομιμοποίηση να φέρνετε μια τέτοια τροπολογία από το 2000 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για αντισταθμιστικά, σε ό,τι έχει να κάνει με υπεργολάβους που δεν ξέρουμε, για 230 εκ. που πληρώνει ο ελληνικός λαός.
 
Αυτό είναι το διακύβευμα. Θεωρώ δεδομένο ότι το Κοινοβούλιο στο σύνολό του θέλει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Θεωρώ επίσης δεδομένο, ότι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτούν, καλή τη πίστη, να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία και να έρθει στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.
 
Εκτός αν έχουν προσχωρήσει όλοι στη λογική ότι γίνεται της… καρέκλας και ο καθένας ντηλάρει για τον εαυτό του όπως μπορεί, προκειμένου να σωθεί στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ή να διατηρήσει το πολιτικό του κεφάλαιο ή να μην έχει άλλες συνέπειες και επιπτώσεις.
 
Ευχαριστώ πολύ.

Best Of

Ο μοναχικός περίπατος του Ρουσόπουλου στον Βόρειο Τομέα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο χορός των τεράτων των άκρων, του...

Ο Μητσοτάκης «κόβει» δημοσιογράφο που είχε… σίγουρη την υποψηφιότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει με την...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην Ελληνο-Ιαπωνική...

Τσίπρας: Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι αθλιότητές τους

Δηλώσεις και συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Λευτέρης Κουσούλης: Στόχος κάθε πολιτικής στάσης με φιλελεύθερη αφετηρία είναι ο περιορισμός της εξουσίας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Η “αόρατη απειλή” για τις κάλπες… το Πάσχα

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Εκλογές το Πάσχα... Κυριακή των Βαϊων... Το...

Ο μοναχικός περίπατος του Ρουσόπουλου στον Βόρειο Τομέα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο χορός των τεράτων των άκρων, του...

Ο Μητσοτάκης «κόβει» δημοσιογράφο που είχε… σίγουρη την υποψηφιότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει με την...

“Μαγειρεύοντας” τη διαιώνιση της ηγεμονίας του

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η... αλεπού που έγινε γεράκι, χωρίς να...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Λευτέρης Κουσούλης: Στόχος κάθε πολιτικής στάσης με φιλελεύθερη αφετηρία είναι ο περιορισμός της εξουσίας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης σχολίασε μια άβολη αλήθεια για την πολιτική και την εξουσία. Ο έμπειρος...

Η “αόρατη απειλή” για τις κάλπες… το Πάσχα

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Εκλογές το Πάσχα... Κυριακή των Βαϊων... Το επικρατέστερο από τα σενάρια τα οποία διακινούνται εδώ και πολύ καιρό στα πολιτικά παρασκήνια. Μια προβληματική...

Ο μοναχικός περίπατος του Ρουσόπουλου στον Βόρειο Τομέα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο χορός των τεράτων των άκρων, του μίσους και του διχασμού, που παρακολουθήσαμε και πάλι με ένταση το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό...