Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξαγοράσει με αντίδωρα την οργή των Ελλήνων


 
Kριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως με τον τρόπο που κινήθηκε για τη Συνθήκη των Πρεσπών απεμπόλησε «το σημαντικότερο εθνικό κεκτημένο, τη διαπαραταξιακή συναίνεση στην αντιπαράθεση με την ΠΓΔΜ και την εθνική ενότητα» ασκεί ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοί του παρέδωσαν ιστορικά μας κεκτημένα, υπονομεύοντας τα εθνικά συμφέροντα».

Σε άρθρο του με τίτλο: «Ο ελληνισμός αναγεννιέται από το νέο πατριωτισμό» που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως τα όσα μεσολάβησαν από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης συμφωνίας έως την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών, άλλαξαν την Ελλάδα.
«Θετικό είναι το ότι, παρά την κρατική προπαγάνδα, αποκαταστάθηκε στη συνείδηση του Έλληνα ένας νέος πατριωτισμός, συνιστάμενος στην αγνή και άδολη αγάπη για την Πατρίδα. Ο πατριωτισμός αυτός δεν αποτελεί κοσμοθεωρία, αλλά κατεξοχήν στάση ζωής. Ο σύγχρονος Έλληνας είναι πια υπερήφανος για τη φιλοπατρία του, ώστε να προασπίζεται την πατρίδα και να κατοχυρώνει εντός αυτής τη ζωή του, την προκοπή του, την ελευθερία και τα δικαιώματα του» δηλώνει, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται στην πολιτικά και εθνικά επιζήμια, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία των Πρεσπών.
«Αντιπαλεύει την αλλοίωση της ιστορίας μας από κέντρα που αμφισβήτησαν ακόμα και τη σφαγή της Σμύρνης. Σεμνύνεται την Ορθοδοξία ως ταυτοτικό μας στοιχείο. Υπεραμύνεται των συνόρων μας, γιατί δεν είμαστε χώρος αλλά κυρίαρχη χώρα. Υπερασπίζεται την πολιτιστική κληρονομιά μας και την οικογένεια ως πυλώνες της κοινωνίας. Ο Έλληνας δεν διστάζει πια να διατρανώσει την υπερηφάνεια του για τους προγόνους και δεν θέλει να στερήσει αυτή τη δυνατότητα και από τους απογόνους του» γράφει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας, δηλώνοντας πως είναι υπερήφανος γιατί η ΝΔ, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα -υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- απέδειξε ότι δεν υποκύπτει.
«Η ΝΔ αγωνίζεται για το λαό, τα εθνικά δίκαια και την πατρίδα, με γνώμονα την αρχή ότι σαρώνονται από την Ιστορία τα έθνη που προδίδουν τα ιδανικά τους και τις αξίες τους» λέει χαρακτηριστικά.
Ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως τους τελευταίους μήνες επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική και εθνική κρίση. «Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε μια επικίνδυνη στρατηγική για να πλήξει τη ΝΔ. Αναφέρεται συνεχώς σε μια υποτιθέμενη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ώστε να την ταυτίσει με ακραία στοιχεία. Είναι φανερή η στόχευση του: να περιθωριοποιήσει τη ΝΔ και να προβληθεί ο ίδιος ως εκφραστής του κοινωνικού κέντρου. Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει να πριμοδοτήσει -τόσο υπόγεια όσο και ανοικτά- την Χρυσή Αυγή. Την πριμοδοτεί όταν συστηματικά συκοφαντεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ως ακροδεξιούς και φασίστες, όταν αφήνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής να σέρνεται,·όταν επιτρέπεται στους ίδιους τους χρυσαυγίτες να στήνουν σόου εντός του Κοινοβουλίου, στην ονομαστική ψηφοφορία για τη συνθήκη των Πρεσπών. Την πριμοδοτεί με την εμφυλιοπολεμική ρητορική και την καθεστωτική βία εναντίον φιλήσυχων πολιτών στο τελευταίο συλλαλητήριο. Συνεπώς, η ακροδεξιά στροφή αφορά τον κ. Τσίπρα. Μην ξεχνάτε, κ. Πρωθυπουργέ, ότι ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι, όπως εσείς δηλώσατε -στην Κύπρο- για όσους αντιτάσσονται στη συνθήκη των Πρεσπών. Εντέλει, η ΝΔ δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ ακροδεξιά.»
Τέλος ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως «οι Έλληνες είναι δεμένοι ψυχικά με την Πατρίδα, στις φλέβες τους τρέχει όλη η Ελλάδα, και κανένα αντίδωρο δεν θα εξαγοράσει την οργή τους. Και να θυμάστε, κ. Τσίπρα, ότι οι Έλληνες μπορεί ενίοτε να παραβλέπουν τι τους έκανες ή τι τους είπες, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν πώς τους κάνατε να αισθανθούν με τις Πρέσπες.»

Best Of

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...

Βενιζέλος: Ποιός έχει στα χέρια του το πρωτότυπο του μέτρου της φιλοευρωπαϊκής και αντί – συριζικής συνέπειας;

Ευάγγελος Βενιζέλος     Ομιλία στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στις...

Τσαπανίδου: Η Δημοκρατία μας έχει υποστεί ένα επικίνδυνο ρήγμα

«Ζούμε μία αδιανόητη κατάσταση, η Δημοκρατία μας έχει υποστεί...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Ελλάδα παραμένει όμηρος των ακροδεξιών (όλων των κομμάτων)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Η νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, αυτή η μάστιγα....

Μ. Δεναξά: Οι χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ν. Μπογιόπουλος: Είναι… αθώοι. Δεν θα βρεις επάνω τους ούτε τόση δα μικροποσότητα… αξιοπρέπειας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Ελλάδα παραμένει όμηρος των ακροδεξιών (όλων των κομμάτων)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Η νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, αυτή η μάστιγα. Στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, στην επέτειο μνήμης του ιστορικής...

Μ. Δεναξά: Οι χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά επεσήμανε μια άβολη αλήθεια, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η έμπειρη...

Ν. Μπογιόπουλος: Είναι… αθώοι. Δεν θα βρεις επάνω τους ούτε τόση δα μικροποσότητα… αξιοπρέπειας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε με καυστικό τρόπο την επιχειρηματολογία που αρθρώθηκε στη Βουλή για...