Κικίλιας: Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες

 

Για «πρωτόγνωρες επιτυχίες και εντυπωσιακά ποσοστά για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε δήμους και περιφέρειες», έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «μας γεμίζει ευθύνη και μας υποχρεώνει να είμαστε ακόμα πιο σοβαροί και μετρημένοι».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επισήμανε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «το μπλε στο χάρτη δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας, είναι το γαλάζιο της χώρας», προσθέτοντας πως «η προσπάθειά μας είναι να ξαναενώσουμε την ελληνική κοινωνία που δίχασε βαθιά ο ΣΥΡΙΖΑ, να επουλώσουμε τις πληγές της και να ξαναδώσουμε όραμα και ελπίδα στους Έλληνες». Όπως είπε, «η πάση θυσία μείωση της φορολογίας είναι το πρώτο κομμάτι στο οποίο θα αναμετρηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση υπερφορολόγησε τους πάντες και ακολούθησε ταξική πολιτική διαλύοντας τη μεσαία τάξη», ενώ επισήμανε πως δέσμευση της ΝΔ είναι να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων που θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας, θα φέρει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια στις γειτονιές μας και ο πατριωτισμός στα εθνικά μας θέματα, είναι τα λίγα βασικά πράγματα που λέμε προεκλογικά. Στόχος μας είναι να ξαναφτιάξουμε τη σχέση πολίτη-πολιτικού και γι’ αυτό, αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, θέλουμε όσα λέμε προεκλογικά να μπορεί να τα δει μετεκλογικά να υλοποιούνται. Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα και το όραμά μας που αφορούν όλους τους Έλληνες. Και αυτούς που θα μας ψηφίσουν και αυτούς που δεν θα μας ψηφίσουν», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως οι Έλληνες απάντησαν στον κ. Τσίπρα για τις πολιτικές του, τις τελευταίες δύο Κυριακές.

«Είναι προφανές ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να παρουσιάσουμε τις επόμενες πέντε εβδομάδες τους άξονες της πολιτικής μας, ώστε να γίνει κατανοητό οριζόντια στην ελληνική κοινωνία ότι δεν αποκλείουμε κανέναν, ότι θέλουμε να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες, να ανορθώσουμε τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα και να βοηθήσουμε ώστε να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο της ΝΔ για τη μείωση της φορολογία.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μείωση της φορολογίας που είναι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας, μιλάμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη εστίασης, κοινωνικές πολιτικές για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, στήριξη της δημόσιας Υγείας και του ασφαλιστικού μας συστήματος», είπε και πρόσθεσε: «Η δυνατότητα να γυρίσουν πίσω οι νέοι μας που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, μέσω της δημιουργίας νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, αλλά και αυτοί που δεν έφυγαν να βρεθούν στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας και το πτυχίο τους να είναι ισχυρό εφόδιο στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας. Να μπορούν οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και να μην ντροπιάζονται από τις επιλογές της κυβέρνησής τους στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και τόνισε: «Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο και αν εκλεγούμε θα κριθούμε για αυτά. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα αν μας ψηφίζουν, επιζητώντας τις μέγιστες κοινωνικές συμφωνίες και συνθέσεις. Αυτά πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτά θέλουμε να υπηρετήσουμε. Μετά δύο αναμετρήσεις που καταψηφίστηκαν καθολικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην έχουν πάρει το μήνυμα, πολλοί εξ’ αυτών εξακολουθούν να πιστεύουν ότι φταίει ο ελληνικός λαός. Η αισχρή ρητορεία και η λάσπη απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους, ο ισχυρισμός ότι όσοι τους στηρίζουν είναι σωστοί, ενώ όσοι δεν είναι μαζί τους είναι ακροδεξιοί, φασίστες ή νεοφιλελεύθεροι, είναι αυτά που αποστρέφεται η ελληνική κοινωνία και τους γύρισε την πλάτη. Στις 7 Ιουλίου ζητάμε από την ελληνική κοινωνία να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να γυρίσει σελίδα η χώρα, οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα».

Best Of

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

Χατζηδάκης: Ο κ. Τσίπρας βουλιάζει στο τέλμα της αναξιοπιστίας του

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε...

Τσίπρας: Η εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Σκανάρεις μέσα από OPAP Store App και μία εντυπωσιακή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία. Στη σκιά και του Συνεδρίου των Τόρις, η Λιζ Τρας έχει καταφέρει ήδη...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα   Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 87 εκατομμύρια...