Καψώχας: Ας μην μπει η ΕΣΗΕΑ στον κόπο να με καλέσει στο Πειθαρχικό. Τους παραδίδω την ταυτότητα μέλους


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Με μια ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Σωτήρης Καψώχας, ο οποίος έγινε… πέτρα του σκανδάλου, μετά το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, λόγω των απρεπών σχολίων του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε επί της ουσίας στη διαδικασία ελέγχου, που κίνησε εναντίον του η ΕΣΗΕΑ.
Ο Σωτήρης Καψώχας έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της “αριστείας” για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της “προωθημένης” αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.
Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.
Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ , θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η “εξουσία” για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.
Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ “Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις”, ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.
Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης.Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ”.

 

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος