• 27 Ιανουαρίου, 2021

Καραγιάννης: Αναβαθμίζουμε τη διεθνή θέση της πατρίδας μας

 Καραγιάννης: Αναβαθμίζουμε τη διεθνή θέση της πατρίδας μας

Για τα μεγάλα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και ολόκληρο τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα σε όλη τη χώρα, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ψύλλια.

 

Γ. Καραγιάννης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα»

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι τα έργα υποδομών έχουν κεντρική θέση στο σχέδιο ανάκαμψης της χώρας. Όπως, είπε: «Είναι μία τεράστια πρόκληση για εμάς και θέλουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως και το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Υπάρχουν τόσα έργα και τόσες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν».

Ακόμη, μίλησε για τη σημασία του ιδιωτικού τομέα προς αυτή την κατεύθυνση τονίζοντας ότι: «Στο σχεδιασμό μας έχουν κεντρική θέση τόσο τα έργα ΣΔΙΤ, όσο και οι προτάσεις καινοτομίας που σύντομα θα είναι πραγματικότητα».

 

Έργα υψίστης σημασίας για την Κυβέρνηση

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι ήδη είναι έτοιμα προς δημοπράτηση μεγάλα έργα στην Αττική, όπως οι επεκτάσεις της «Αττικής Οδού», που θα αλλάξουν τον χάρτη των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο. Για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι επεκτάσεις της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεση με τον ΠΑΘΕ και εκείνη της Ραφήνας είναι έτοιμες προς δημοπράτηση, ενώ και η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό με τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων στη Βουλιαγμένης και σήραγγας στην Ηλιούπολη είναι έργα εντυπωσιακά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο Πάτρα – Πύργος και είπε: «Στο Πάτρα- Πύργος είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου».

Για το Ε-65 τόνισε: «Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι επαφές μας και περιμένουμε την έγκριση της Ε.Ε. ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής».

Ερωτηθείς για το Μετρό Θεσσαλονίκης, εξήγησε: «το έργο θα λειτουργεί στο σύνολό του το 2023. Δώσαμε τη μόνη λύση που εξασφαλίζει και μετρό και αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου».

Όσον αφορά τη Νέα Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, το γνωστό πλέον ως Flyover, ανέφερε ότι είναι ένα έργο – ανάσα  για τη Θεσσαλονίκη και ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Δήλωσε: «Το Flyover μαζί με το μετρό θα αλλάξουν την καθημερινότητα στην πόλη».

 

3,5 δις.  € για σιδηροδρομικά έργα σε όλη τη χώρα

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υπογράμμισε την προτεραιότητα των σιδηροδρομικών έργων όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για την Ευρώπη.

«Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό για το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα που περιλαμβάνει έργα ύψους 3,5 δις. €».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Προτεραιότητα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και όλης της πολιτικής ηγεσίας είναι να αξιοποιήσουμε σιδηροδρομικά έργα, σύγχρονους οδικούς άξονες και λιμενικά έργα, για να αναβαθμίσουμε τη διεθνή θέση της πατρίδας μας. Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει επίπεδο στο διεθνή χάρτη και να καταστεί ο σημαντικότερος διαμετακομιστικός κόμβος της ΝΑ Ευρώπης».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη στο ΑΠΕ και στο Γιώργο Ψύλλια στο ακόλουθο link:

https://www.amna.gr/home/article/485300/G-Karagiannis-Oi-upodomes-echoun-kentriki-thesi-sto-schedio-anakampsis-

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...