Και τώρα… τρέχουμε. Το ΑΠΕ μεταδίδει πληροφορία περί "συνεννόησης" με τους εταίρους για ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Το σχετικό ρεπορτάζ έβαλε… φωτιά στην ειδησεογραφία, και έγινε από νωρίς το πρωί talk of the town.
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέφερε την πληροφορία περί “εγκάρδιας συνεννόησης” της κυβέρνησης με τους εταίρους, που οδηγεί σε ακύρωση, και όχι αναβολή όχι μετάθεση, του μέτρου νέας μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Η πληροφορία που διακινεί το ΑΠΕ, εστιάζει στη διαπίστωση των εταίρων ότι, το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι βιώσιμο, και επομένως δεν χρειάζεται να… πυροδοτηθεί το μέτρο περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις, που θα καταδίκαζε εκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, και μετά τη “μαζεμένη” δημόσια τοποθέτησή του στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός… πάτησε το κουμπί, δια επίσημου σχετικού αιτήματος του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους Θεσμούς.
Αρχικά, μια απάντηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μεταφράστηκε ως… πόρτα προς την κυβέρνηση, το ίδιο βράδυ ωστόσο, το γραφείο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έσπευσε να “διορθώσει”, και να υποστηρίξει ότι, οι Έλληνες δημοσιογράφοι… μετέφρασαν λάθος την αποστροφή του.
Τα σχετικά μηνύματα λοιπόν, είχαν αρχίσει να έρχονται.
Φυσικά, η… νεκροψία θα γίνει στη συνεδρίαση του Eurogroup του Νοεμβρίου.
Μέχρι τότε… επικοινωνιακό πανηγύρι και πόλεμος, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής