• 15 Ιουλίου, 2020

Και τώρα, μετά την απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων… τρέχουμε

 Και τώρα, μετά την απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων… τρέχουμε

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Για τους περισσότερους είναι ένα αχρείαστο ρίσκο. Και σε κάθε περίπτωση, επειδή αφορά την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, δηλαδή τα παιδιά, θεωρητικά… ζεματάει επικοινωνιακά.

Η κυβέρνηση ωστόσο άκουσε τη σχετική εισήγηση των ειδικών, και παραμερίζει τον φόβο με τον οποίο θα ζούσαν οι γονείς μέχρι… να βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ο Στέλιος Πέτσας σήκωσε το βάρος της σχετικής ανακοίνωσης, το απόγευμα της Κυριακής. Τα δημοτικά ανοίγουν και πάλι την 1η Ιουνίου. Και τώρα… τρέχουμε.

Δείτε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

 

-Οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

-οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

-οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

 

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...