• 22 Οκτωβρίου, 2020

Και η Κατερίνα Μάρκου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πώς έκανε η ίδια την ανακοίνωση


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Με μια ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η Κατερίνα Μάρκου ανακοίνωσε η ίδια τη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Η πολιτικός που έχει περάσει από αρκετά κόμματα, προτού καταλήξει στη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προοριζόταν αρχικά για τη Θεσσαλονίκη ή κάποια Περιφέρεια εντός συνόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, κρίθηκε από την ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι θα ήταν προτιμότερο να προστεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, με δεδομένη και τη μη ύπαρξη κομματικών δεσμών με τη γαλάζια παράταξη, που δεν θα της επέτρεπε να διεκδικήσει με καλές πιθανότητες την εκλογή της στην ελληνική Βουλή.
Η ανακοίνωση της Κατερίνας Μάρκου αναφέρει τα εξής:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο νίκης της παράταξης.
Το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών είναι μεγάλο. Όχι μόνο γιατί η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του πρέπει να είναι καθολική και καθοριστική. Αλλά και γιατί η Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε, έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από τη δύναμη και την ενεργή συμβολή των πολιτών για να μετασχηματιστεί και η ίδια σε μία σφριγηλή κοινωνική, οικονομική και πολιτική Ένωση ανάπτυξης και αλληλεγγύης.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά η ευρωπαϊκή παράταξη της λογικής και του αυτονόητου, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει νέα πνοή στον τόπο και να δώσει στους νέους και τις νέες μας τις ευκαιρίες που τους αξίζουν στη ζωή.
Ελπίζω και προσβλέπω στη στήριξή σας στην προσπάθειά μου αυτή και δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας.
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Μάρκου
υποψήφια Ευρωβουλευτής – Νέα Δημοκρατία

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...