Θύελλα οργής στο Twitter για τον Τζουλιάνι, μετά τον κορονοϊό…

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η είδηση ότι ο 76χρονος Ρούντι Τζουλιάνι νοσεί από κορονοϊό, θα προκαλούσε, υπό άλλες συνθήκες, βαθιά συγκίνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλάμε άλλωστε για τον “Δήμαρχο της Αμερικής”, τον άνθρωπο που βρέθηκε στο προσκήνιο και ηγήθηκε της προσπάθειας να κλείσουν οι πληγές από την 11η Σεπτεμβρίου, ως Δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Από τότε ωστόσο, έχουν περάσει… πολλά επεισόδια. Και η προχωρημένη έκθεση του βετεράνου πολιτικού στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, με κορυφαία στιγμή την εκστρατεία νομικής αμφισβήτησης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου, που χάρισαν στον Τζο Μπάιντεν τον Λευκό Οίκο, έχουν φέρει τον Ρούντι Τζουλιάνι στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής και… χλεύης.

Όταν λοιπόν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω μηνύματος στο Twitter, ότι ο Ρούντι Τζουλιάνι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση, ώστε να συνεχίσουν σύντομα τον δικαστικό αγώνα τους, το Twitter… πήρε φωτιά.

Ακολούθησε θύελλα οργής, για τον πρόσθετο λόγο ότι τις τελευταίες ημέρες, ο Ρούντι Τζουλιάνι ήρθε σε επαφή με δεκάδες άλλους πολίτες σε δικαστικές αίθουσες, όπου βρέθηκε για να υποστηρίξει την επιχειρηματολογία Τραμπ, χωρίς να φοράει μάσκα.

Και το ερώτημα όλων είναι… πόσους κόλλησε.

 

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής