Θρίλερ με τον διάδοχο του Σκουρλέτη στον ΣΥΡΙΖΑ

 

 
Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”
 
Ο Πάνος Σκουρλέτης δεν θα παραμείνει στο αξίωμα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία για τη μετεξέλιξη του κόμματος σε μια «παράταξη» που να μπορεί να ενσωματώσει και να εκφράσει πληθυντικά κοινωνικά ρεύματα του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
 
Το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί ωστόσο, αποτελεί «σπαζοκεφαλιά» για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς επί της ουσίας θα συνιστά το άτυπο Νο2 του κόμματος, και μαζί με τον ίδιο και τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξη Χαρίτση, θα λειτουργούν ως «εικόνα» του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και τον δημόσιο διάλογο.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός προβληματίζεται για το αν θα πρέπει και πάλι να στραφεί σε ένα πρόσωπο της νεώτερης γενιάς, με ελάχιστη δημόσια φθορά αλλά και την ίδια στιγμή συρρικνωμένες πολιτικές και κοινωνικές αναφορές, ή να επιλέξει κάποιο στέλεχος της γενιάς του, με το ειδικό βάρος να ανταποκριθεί στη συγκυρία.
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι… ανεξαρτήτως γενιάς, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει γυναίκα για Γραμματέα του κόμματος.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι