Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα είναι σήμερα ένα ισχυρό, θετικό παράδειγμα

 

«Οι τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της δημόσια ζωής υποχρεώνουν την Ευρώπη να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, σε χαιρετισμό του προς τους φοιτητές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε διάλεξη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο της Ελλάδος κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ως Έλληνας που πιστεύει βαθιά στην ευρωπαϊκή ιδέα περίμενε περισσότερα από την Ευρώπη. «Περιμέναμε ένα ισχυρό συνεκτικό σχέδιο με όρους αληθινής αλληλεγγύης», είπε. Σημείωσε με έμφαση όμως ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο το σπίτι και την οικογένειά μας. Γι’ αυτό οι δυσκολίες δεν μας απογοητεύουν, ίσα- ίσα μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ θετικό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η Ελλάδα χάρις στις έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την επιλογή του να θέσει ως πρώτη αξία την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έγινε το φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε ένα πλεόνασμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις κράτους – πολίτη, που είναι κρίσιμο στοιχείο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και την επόμενη πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Στην εισήγησή του ο κ. Θεοδωρικάκος είπε τα εξής:

«Θέλω να καλωσορίσω τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά στη σημερινή πρωτοβουλία, έναν εξαίρετο πολιτικό και τεχνοκράτη, με πολύ σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, κι εσάς κ. Πρόεδρε του ΕΚΔΔΑ κ. Διον. Κυριακόπουλε για την πρωτοβουλία της διάλεξης.

Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη και ιδιόμορφη περίοδο με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πατρίδα μας μέχρι τώρα έχει αποτελέσει ένα πάρα πολύ θετικό παράδειγμα για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ελλάδα που αποτέλεσε για μια δεκαετία το «μαύρο πρόβατο» των διεθνών γεγονότων, σήμερα είναι ένα ισχυρό, θετικό, φωτεινό παράδειγμα. Η βασική αιτία γι’ αυτό είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πολύ έγκαιρα, απέδειξε στην πράξη ότι βάζει πάνω απ’ όλα, ως πρώτη αξία, την ανθρώπινη ζωή και έτσι η χώρα έδωσε μια πολύ σκληρή μάχη με συντεταγμένο τρόπο, έχοντας κερδίσει ένα νέο πλεόνασμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες, το οποίο είναι ένα κρίσιμο και χαρακτηριστικό στοιχείο για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και στην επόμενη πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Δυστυχώς, βέβαια, η Ευρώπη, μαζί με τις ΗΠΑ, έχει αποδειχθεί ότι βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης με πολλές χιλιάδες ανθρώπινα θύματα. Διπλανές, φιλικές χώρες, βρίσκονται σε κατάσταση τραγωδίας, από τις πάρα πολλές ανθρώπινες απώλειες που έχουν. Είναι υποχρέωση για όλους μας να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι και σε συνθήκες αλληλεγγύης. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο διάστημα κάθε χώρα αντιμετώπισε τελείως μόνη της και ξεχωριστά την κατάσταση, αλλά οι τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της δημόσια ζωής υποχρεώνουν την Ευρώπη να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στις γενεσιουργές της ιδέες, με πρώτιστη αυτήν της αλληλεγγύης.

Δεν σας κρύβω, ως Έλληνας πολίτης, που πιστεύει βαθύτατα στην ευρωπαϊκή ιδέα και στη συμμετοχή της Ελλάδας στην οικοδόμηση και ανάπτυξη στην πράξη αυτής της ιδέας, ότι θα περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Περιμέναμε ένα ισχυρό συνεκτικό σχέδιο με όρους αληθινής αλληλεγγύης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει σκληρές μάχες σε όλα τα διεθνή fora μαζί με άλλους ηγέτες προκειμένου αυτό να διαμορφωθεί. Και είναι βέβαιο ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο αγαπητός μας συμπατριώτης κ. Σχοινάς, έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή σε αυτόν τον αγώνα και αυτήν την προσπάθεια.

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερο το σπίτι και την οικογένειά μας. Γι’ αυτό οι δυσκολίες δεν μας απογοητεύουν, ίσα- ίσα μας ενώνουν και μας χαλυβδώνουν ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ θετικό.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω και πάλι να καλωσορίσω τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο διάλογο που θα ακολουθήσει και να ευχηθώ και να εκφράσω την βεβαιότητά μου ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να συναντηθούμε από κοντά μαζί σας αγαπητοί φίλοι του ΕΚΔΔΑ, με τους φοιτητές της Σχολής που κάνουν μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά και με σας κ. Αντιπρόεδρε, ελπίζω να μη μακρύνει ο χρόνος πού θα μπορέσουμε να κάνουμε τη συνάντησή μας.

Ευχαριστώ πολύ».

 

Best Of

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1...

Κώστας Μπακογιάννης: Να γιορτάσουμε την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου

38 ημέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, περισσότερες από...

Η υπογραφή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας

Υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η...

Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών

«Ακούμε κάθε εύλογη παρατήρηση, αλλά στο τέλος υπάρχει και...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα, στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη

Η Τζάνετ Γιέλεν εξελίχτηκε στο κεντρικό σημείο αναφοράς της...

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο e-shop των Παιδικών Χωριών SOS

Του Μανώλη Κομνηνού   Τις ευχές τους για καλό μήνα έστειλαν...

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1...

ΤΖΟΚΕΡ: Στην Αμαλιάδα ο μεγάλος νικητής των 7.116.585 ευρώ

 Μόλις 3 ευρώ κόστισε το «χρυσό» δελτίο   Ποδαρικό με κέρδη...

Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Του Μανώλη Κομνηνού   Κάτω από το ψυχολογικό και ουσιαστικό όριο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα, στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη

Η Τζάνετ Γιέλεν εξελίχτηκε στο κεντρικό σημείο αναφοράς της διακυβέρνησης Μπάιντεν, αναλαμβάνοντας το τιμόνι της αμερικανικής οικονομίας, σε μια συγκυρία γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητες. Η...

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο e-shop των Παιδικών Χωριών SOS

Του Μανώλη Κομνηνού   Τις ευχές τους για καλό μήνα έστειλαν τα Παιδικά Χωριά SOS, με σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό τους στα social media, και με...

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ήρθε να επιβεβαιώσει την αίσθηση που παγιώνεται, ότι η πάλαι ποτέ......