Θεοδωρικάκος: Δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να βουλιάξει στα σκουπίδια

«Σημαντικό βήμα μπροστά» για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να εγκριθεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία η πρόβλεψη του Συντάγματος για διευκόλυνση των Ελλήνων του Εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τις χθεσινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 (Νίκος Ρογκάκος- Παναγιώτης Στάθης). «Φαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα συναίνεσης», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ψήφιση του νόμου από το σύνολο της Βουλής θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα ενότητας και αξιοπιστίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι μετά τις χθεσινές συναντήσεις και την απόδειξη στην πράξη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο και είναι ανοιχτή σε κάθε συζήτηση με τα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του.

Ως παράδειγμα καλής πίστης από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε το γεγονός ότι ενώ η θέση της ΝΔ είναι υπέρ της επιστολικής ψήφου, με δεδομένο ότι υπάρχουν ενστάσεις από κάποια κόμματα, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω και να δεχθεί η ψηφοφορία να γίνεται στα προξενεία.  Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δέχεται ως βάση συζήτησης τον περιορισμό που τίθεται από ορισμένα κόμματα, να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν μόνο εκείνοι που με κάποιο τρόπο έχουν οικονομική σύνδεση με την Ελλάδα και ανέφερε ως παράδειγμα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και έχουν ελληνικό ΑΦΜ, υπολογίζονται στους 350.000, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτός είναι και ο αριθμός των ψηφοφόρων του εξωτερικού, αφού πρέπει, όπως είπε, να γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων.  Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών την υποχώρηση αυτή η κυβέρνηση δεν την κάνει από αδυναμία αλλά γιατί πρέπει να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι στα μεγάλα ζητήματα οι Έλληνες είναι ενωμένοι.  Και υπενθύμισε ότι στις χθεσινές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς η μόνη «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο πρωθυπουργός  ήταν η ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν για να εκλέξουν κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι εντός της εβδομάδος θα συγκαλέσει στο υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη με τους εκπροσώπους που θα ορίσουν τα κόμματα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.  Τόνισε δε ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος πρέπει να προχωρήσει σε μια μεγάλη «πρωτοτυπία» και να κάνει το αυτονόητο και  πράττοντας αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, στέλνοντας το μήνυμα ότι στα μεγάλα θέματα οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε και για το πρόβλημα των απορριμμάτων. Επισήμανε τις ευθύνες της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης στην Αττική και είπε ότι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έχει επιφορτισθεί με την ευθύνη, σύντομα θα προτείνει συγκεκριμένη λύση. «Δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να βουλιάξει στα σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά.  Για να αντιμετωπισθεί το αντίστοιχο πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά εκστρατεία για την προώθηση της ανακύκλωσης, η οποία ενώ σήμερα καλύπτει το 18% των παραγόμενων απορριμμάτων, το 2021 θα πρέπει να καλύπτει το 50%, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα πρόστιμα από την ΕΕ.

Best Of

Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη...

Ιωάννα Δρέττα: Ο ελληνικός τουρισμός έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά του

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τις πρώτες σκέψεις της για το χαρτοφυλάκιο...

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες, με την ψήφο τους στη ΝΔ, μπορούν να αποτρέψουν την ακυβερνησία

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην...

Μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να αυτοαποκαλούνται… βουλεύτριες

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τον απαξιωτικό, προσβλητικό και υπονομευτικό για τις...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ζωή δεν (σου) επιστρέφει περισσότερα χαμόγελα από όσα (της) ζωγραφίζεις εσύ

Της Κονδυλίας Ορτανσίου   Η αναπόφευκτη ματαιότητα να περιμένεις από τη...

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια πριγκίπισσα…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Κάποια εκεί ψηλά, χαμογελάει από την πρώτη...

Ο… καλύτερος συνεργάτης του Ισραήλ “ξαναχτύπησε”

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Έχει ειπωθεί πολλές φορές, και όχι άδικα....

Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη...

Στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια (το αρχηγείο της CIA), με… αγάπη

  Απλά τεράστιος και φυσικά ανίκητος. Ο Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ζωή δεν (σου) επιστρέφει περισσότερα χαμόγελα από όσα (της) ζωγραφίζεις εσύ

Της Κονδυλίας Ορτανσίου   Η αναπόφευκτη ματαιότητα να περιμένεις από τη ζωή να σου επιστρέψει περισσότερα χαμόγελα από όσα της ζωγραφίζεις εσύ. Η ζωή ως δώρο, διαδρομή,...

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια πριγκίπισσα…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Κάποια εκεί ψηλά, χαμογελάει από την πρώτη στιγμή που ο πρωτότοκος γιος της αποφάσισε να μοιραστεί την καρδιά του με το συγκεκριμένο...

Ο… καλύτερος συνεργάτης του Ισραήλ “ξαναχτύπησε”

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Έχει ειπωθεί πολλές φορές, και όχι άδικα. Αν δεν υπήρχε ο Νασράλα, το Ισραήλ θα έπρεπε να τον... εφεύρει. Ίσως και να...