• 8 Ιουλίου, 2020

Θα κάνει η Μισέλ Ομπάμα Πρόεδρο των ΗΠΑ… τον Τζο Μπάιντεν;

 Θα κάνει η Μισέλ Ομπάμα Πρόεδρο των ΗΠΑ… τον Τζο Μπάιντεν;

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα τη στήριξη προς το πρόσωπό του, προκειμένου να μην πολώσει το κλίμα στην κοινωνική βάση των Δημοκρατικών. Ίσως και να προσδοκούσε ότι, ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, ο Τζούλιαν Κάστρο ή ο Πιτ Μπούτιτζεζ, θα μπορούσαν να αιφνιδιάσουν, και να σηκώσουν εκείνοι τη σκυτάλη που ο ίδιος έριξε το 2016.

Ο Ο’ Ρουρκ αποχώρησε από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Κάστρο τον μιμήθηκε και προχώρησε στην απρόσμενη στήριξη της “Ποκαχόντας” Ελίζαμπεθ Ουόρεν, και ο Μπούτιτζεζ πασχίζει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση, πίσω από τον Τζο Μπάιντεν και τον Μπέρνι Σάντερς.

Ο Τζο Μπάιντεν λοιπόν… δεν ανησυχεί για τις προθέσεις του φίλου του. Ήδη άλλωστε χρησιμοποιεί σε προεκλογικό υλικό τη σχέση τους, και την οκταετή θητεία τους στον Λευκό Οίκο. Με αφορμή τα γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα ωστόσο, ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος αξιοποίησε απόλυτα τη συγκυρία. Της ευχήθηκε… με νόημα, και θύμισε σε όλους πόσο τον εκτιμούσε η αγαπημένη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Η μεγάλη δημοφιλία της Μισέλ Ομπάμα μπορεί να δώσει στον Τζο Μπάιντεν την τελική ώθηση για να… σκουπίσει τον Μπέρνι Σάντερς, να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, και να προετοιμαστεί για την τελική μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο.

Εκεί, θα αναλάβει να… καθαρίσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...