Θέλει (μεγάλη) προσπάθεια, να καταφέρνεις να… έχει δίκιο ο Γιώργος, και όχι εσύ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Κοίτα τι έκανες… θα μπορούσε να σχολιάζει μια φωνή από το υπερπέραν για τη Φώφη Γεννηματά. Η κόρη του Γιώργου Γεννηματά, που κατάφερε να ξαναδώσει αξιοπιστία και φερεγγυότητα στο ιστορικό κίνημα το οποίο μετέτρεψε σε… λέσχη ακτιβισμού που χωρούσε σε ταξί η περίοδος της ηγεσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, βρέθηκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, στο θέμα του νομοσχεδίου Χρυσοχοϊδη.

Και κατάφερε να εμφανίσει τον Γιώργο Παπανδρέου, τον ΓΑΠ, τον… τελευταίο των Παπανδρέου, ως λογικό και ορθό. Αυτό πια κι αν θέλει τεράστια προσπάθεια. Από τα ανήκουστα.

Φυσικά, το δίκιο βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην ουσία του θέματος. Η πολιτική ωστόσο, ειδικά σε κάτι τέτοιες στιγμές, είναι εικόνα. Επικοινωνία. Συμβολισμοί. Και η Φώφη Γεννηματά έκανε το αχρείαστο λάθος, παρά τους σχετικούς πανηγυρισμούς των “δεξιούληδων” που έχουν απομείνει στο Κίνημα Αλλαγής, και λαχταρούν αξιοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνησή τους.

Η πολιτική υπηρετεί πρωτίστως την ανάγκη ενός κομματικού φορέα να εκφράζει κοινωνικά ρεύματα. Να μην μπαίνει απέναντι στην ιστορική διαδρομή του και τη σχέση του μαζί τους. Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμη και με τη γνωστή διαδρομή που προκαλεί θυμηδία, κατανόησε αυτό που δεν κατάλαβε η κόρη του Γιώργου Γεννηματά.

Θλιβερό και… ενδιαφέρον για το μέλλον.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος