Η ώρα της απόφασης για την πρώτη γυναίκα (αντι)Πρόεδρο των ΗΠΑ

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Ακόμη μια εβδομάδα υπομονή. Ο Τζο Μπάιντεν έκανε ακόμη πιο συγκεκριμένη τη δέσμευσή του για το πότε θα ανακοινώσει την επιλογή του για την υποψήφια Αντιπρόεδρό του.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος επί εποχής Ομπάμα και υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία των ΗΠΑ στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε ότι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να επιλέξει γυναίκα για το Νο2 του Λευκού Οίκου, και σχεδόν βέβαια θα στραφεί σε Αφρο-Αμερικανή. Η Καμάλα Χάρις είναι από την αρχή το απόλυτο φαβορί, με τη Σούζαν Ράις να έχει κερδίσει το τελευταίο διάστημα έδαφος.

Η φωτογραφία δείχνει σημειώσεις του Μπάιντεν για την Καμάλα Χάρις. Και εκτιμάται ότι το επιτελείο του… ενορχήστρωσε τη σχετική φωτογραφική λήψη, ώστε να σταλεί… υπονοούμενο. Απ’ την άλλη, οι υποστηρικτές της Σούζαν Ράις δίνουν μέχρι τέλους τη μάχη.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν θα κερδίσει τον Νοέμβριο τον Τραμπ, η γυναίκα που θα περάσει μαζί του την είσοδο του Οβάλ Γραφείου ως Αντιπρόεδρος, θα γίνει πιθανότατα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είτε επειδή ο Τζο Μπάιντεν δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, είτε επειδή θα αποχωρήσει στα… μισά της πρώτης.

Written by

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας