• 26 Φεβρουαρίου, 2020

Η "τσαρίνα της ξεχασμένης Αμερικής". Το νέο προφίλ που φιλοτεχνεί η Ιβάνκα Τραμπ


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Οι φιλοδοξίες της να ακολουθήσει καριέρα πολιτικού, μοιάζουν προγραμματισμένες… από κούνιας.
Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που άρχισε να σεργιανίζει θεσμικά στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ως κάτι περισσότερο από… Πρώτη Κόρη.
Η Ιβάνκα Τραμπ είναι το πρόσωπο που, ένα μεγάλο μέρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα ήθελε να δει να παίρνει τη σκυτάλη του μέλλοντος από τον Ντόναλντ Τραμπ, ίσως και να γιατρεύει τις πληγές που αφήνει στην αμερικανική κοινωνία η Προεδρία του πατέρα της.
Η ίδια, φιλοτεχνεί μεθοδικά ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο προφίλ, εστιάζοντας στον… θαυμαστό κόσμο της εργασίας.
Δεν έχει διαφύγει της προσοχής των ΜΜΕ το γεγονός ότι, η Ιβάνκα Τραμπ είναι η πρώτη που… retweetάρει τα στοιχεία μείωσης της ανεργίας και αύξησης της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ οι περισσότερες από τις δημόσιες παρεμβάσεις της είνα πλέον στοχοπροσηλωμένες στο εργατικό δυναμικό της αμερικανικής κοινωνίας.
Τα συντηρητικά ΜΜΕ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού μάλιστα, την αποκαλούν “τσαρίνα της ξεχασμένης Αμερικής”, επιχειρώντας να πιάσουν το νήμα με το κεντρικό προεκλογικό αφήγημα του Ντόναλντ Τραμπ, περί της “ξεχασμένης κοινωνίας”, που ο ίδιος επιχείρησε να εκφράσει και να υπερασπιστεί.
Ένα σύνθημα το οποίο είχε… γεννήσει το μυαλό μιας άλλης γυναίκας, της συμβούλου στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...