• 23 Φεβρουαρίου, 2020

Η "τοξική" Δράση ανέστειλε τη λειτουργία της. Στηρίζει Μητσοτάκη


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Το τέλος του δρόμου για έναν κομματικό σχηματισμό με “τοξικά” χαρακτηριστικά, που δεν μπόρεσε ποτέ να ενσωματώσει τη ρητορική του στις κοινωνικές προτεραιότητες, με αποτέλεσμα να στερείται αξιοπρεπών εκλογικών αποτελεσμάτων.
Η Δράση, πρόεδρος της οποίας είναι σήμερα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την κομματική δραστηριότητά της, προκειμένου να στηρίξουν τα στελέχη της τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια μάλλον φυσιολογική εξέλιξη, από τη στιγμή που η Δράση συρρικώθηκε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια, αδυνατώντας να εξασφαλίσει ζωτικό χώρο πολιτικής επιβίωσης στην Ελλάδα των Μνημονίων.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 
“Η Δράση ανέστειλε την κομματική της δραστηριότητα, για να στηρίξουν τα στελέχη της τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της δραστηριότητας του κόμματος για να μπορέσουν τα στελέχη της να συνδράμουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην εκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές. Η σχετική απόφαση θα γνωστοποιηθεί αμέσως στον Άρειο Πάγο με έγγραφη δήλωση του Προέδρου της. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του πρόσφατου Συνεδρίου της Δράσης. Στο σκεπτικό της απόφασής της η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης αναφέρει:

«Η πράξη αυτή αποτελεί για μας μονόδρομο στην παρούσα συγκυρία. Δεν αποτελεί απόφαση της στήριξης ενός κόμματος αλλά μιας πολύ ευρύτερης συσπείρωσης, που αποτελεί και την τελευταία και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα να αποκολληθεί από τα θολά και βουρκωμένα νερά στα οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. Το νόημα της συνεργασίας αυτής, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι η αλλαγή της πολιτικής μας ταυτότητας, ή η οποιαδήποτε υπαναχώρηση σε σχέση με τις ιδέες και τα πιστεύω μας. Είναι η, συμβατή με τις ιδέες μας και την συστατική μας αποστολή, έμπρακτη συνεισφορά μας στην μοναδική μεταρρυθμιστική προσπάθεια κυβερνητικής διεξόδου που σήμερα υπάρχει.»”
Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...