Η τελευταία ελπίδα της Ευρώπης, για να μην πέσει το CDU… στα χέρια του Σόιμπλε

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Άρμιν Λάσετ, ετών 58. Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Συντηρητικός, αλλά και μετριοπαθής. Συναινετικός. Η… τελευταία ελπίδα της Ευρώπης, για να μην πέσει το CDU στα χέρια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω του Φρίντριχ Μερτς.

Τα γερμανικά ΜΜΕ επιμένουν ότι η δική του περίπτωση είναι εκείνη που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη γοητεία για την Άνγκελα Μέρκελ, ώστε η… Καγκελάριος της καρδιάς μας να επαναλάβει τη νίκη του Δεκεμβρίου του 2018 απέναντι στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, τότε με… όργανο την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Η… μίνι-Μέρκελ αποδείχτηκε ελάχιστη, και η αποτυχία της χρεώνεται στην ίδια την Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό πιθανότατα είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο, που δεν μπορεί να υπερβεί η Μέρκελ, ώστε να επιβάλλει και πάλι ηγεσία της αρεσκείας της στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

Απ’ την άλλη βέβαια… για τη Μέρκελ μιλάμε. Με τις εξοργιστικές αντοχές στη φθορά του χρόνου. Και το πείσμα… μέχρι εξαντλήσεως των αντιπάλων της.

Αν ο Άρμιν Λάσετ πει το μεγάλο “ναι”, η κυρία που μεγάλωσε στη λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου θα αρχίσει το… μαγείρεμα. Για να τον κάνει κυρίαρχο της Ευρώπης, και όχι μόνο της Γερμανίας.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος