Η "συγγνώμη" που επιβεβαιώνει ότι ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται για Πρόεδρος


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Η… Ρωσία, τα κατάφερε και πάλι. Αυτό σχολιάζουν με ένταση στα social media των ΗΠΑ, μετά τη λαχανιασμένη αντίδραση του Τζο Μπάιντεν να δώσει διευκρινίσεις, και να απολογηθεί για τα περιστατικά “παρενόχλησης” που με αυξανόμενο ρυθμό του αποδόθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος της εποχής Ομπάμα, θεωρείται το απόλυτο και ακλόνητο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, εφόσον φυσικά πάρει τη σχετική απόφαση.
Εσχάτως, εμφανίστηκαν στα social media φωτογραφίες του με γυναίκες πολιτικούς από το παρελθόν, όπου εμφανίζεται να τις πιάνει από τους ώμλους και να δείχνει οικειότητα, με αποτέλεσμα να οικοδομηθεί ένα αρνητικό προφίλ.
Αρχικά, ο Τζο Μπάιντεν δεν ασχολήθηκε, από τη στιγμή ωστόσο που η υπόθεση “φούσκωσε” αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει βίντεο, στο οποίο ζητάει “συγγνώμη”, εξηγεί ότι αυτή είναι η δική του φιλική προσέγγιση για να κάνει τον συνομιλητή του να αισθανθεί άνετα, και δεσμεύεται ότι, στο μέλλον θα αφήνει… περισσότερο χώρο.
Η Ρωσία… κολλάει στο ότι, και για το θέμα αυτό, ενοχοποιήθηκε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Κρεμλίνου, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επιδιώκει να “τσαλακώσει” τον Τζο Μπάιντεν.
.Όλοι ωστόσο συμφωνούν σε ένα συμπέρασμα: Η σπουδή του Τζο Μπάιντεν να επιχειρήσει να κλείσει το θέμα μέσω δημόσιας απολογίας, επιβεβαιώνει ότι… σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ.
 

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος