Η στιγμή (της εκδίκησης) που η Χίλαρι περίμενε 4 χρόνια

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Τέσσερα μαρτυρικά χρόνια για την ψυχολογία της Χίλαρι Κλίντον, η αναμονή ωστόσο… άξιζε τον κόπο. Η μεγάλη ηττημένη των προεδρικών εκλογών του 2016, προσήλθε στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο και… σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον, καθώς αμφότεροι ήταν μέλη του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Τα συστημικά ΜΜΕ αλλά κυρίως τα social media έστρεψαν την προσοχή τους πάνω στην τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και Υπουργό Εξωτερικών την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Η στιγμή της εκδίκησης, να προσθέτει την εκλεκτορική ψήφο της στην πλειοψηφία που επιβεβαίωσε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο. Όπως έγραψε και η ίδια στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Θεσμός του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων πρέπει να καταργηθεί. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως… κάνει το καθήκον της.

Την ιστορική στιγμή σχολίασε με… καρδούλες και η αδελφή της Εκλεγμένης Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, Μάγια Χάρις, η οποία το 2016 ήταν στην πρώτη γραμμή του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον, στη χαμένη μάχη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος