Η… σοσιαλίστρια που θέλει να αλλάξει την Αμερική. Ως Πρόεδρος


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Όπως μας απέδειξε η διαδρομή της Ιστορίας, σοσιαλισμός δεν σημαίνει… φως.
Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν ωστόσο, επιμένει σε αρχές και προγραμματικές θέσεις, που θα έκαναν ακόμη και τον “παππούλη” Μπέρνι Σάντερς να κοκκινίσει.
Στον απόηχο της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της “Ποκαχόντας” για την Προεδρία των ΗΠΑ, στα social media στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ξεκίνησε το σχετικό πανηγύρι.
Η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης δείχνει να σηματοδοτεί το “λάθος”. Αντίστοιχο με εκείνο της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον το 2016, που τελικά άνοιξε διάπλατα την πόρτα του Λευκού Οίκου για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Με προγραμματικές θέσεις κατά των πλουσίων, η υποψηφιότητα της Ελίζαμπεθ Ουόρεν έχει αυτο-υπονομευθεί, καθώς προσπερνά και σκεπάζει την παράπλευρη ρητορική περί ξεριζώματος της διαφθοράς από το πολιτικό σύστημα της Ουάσινγκτον.
Φυσικά, υπάρχει και το… ταυτοτικό αποτύπωμα της “Ποκαχόντας”, που της έχει κολλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, λόγω του πάθους της να πείσει ότι έχει… ινδιάνικες ρίζες.
Η υποψηφιότητά της ωστόσο δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Κάτι που επιβεβαιώνουν οι φωτογραφίες με τη μαζική προσέλευση πολιτών στην εναρκτήρια ομιλία της καμπάνιας της.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος