• 13 Δεκεμβρίου, 2019

Η σημειολογία της επιλογής Μητσοτάκη να εμπιστευτεί Παπαστάθη και Ευθυμίου στο Μαξίμου

 Η σημειολογία της επιλογής Μητσοτάκη να εμπιστευτεί Παπαστάθη και Ευθυμίου στο Μαξίμου


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Σε ένα Μέγαρο Μαξίμου το οποίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει σε… Οβάλ Γραφείο, με πολυεπίπεδες και πληθυντικές αρμοδιότητες, η επιλογή του σημερινού Πρωθυπουργού να ορίσει αναπληρωτές Διευθυντή Γραφείου Τύπου, δίπλα στον Δημήτρη Τσιόδρα, ήταν μάλλον αναμενόμενη.
Έχει ωστόσο σημειολογία, η επιλογή των δυο συγκεκριμένων δημοσιογράφων, δηλαδή του Αργύρη Παπαστάθη και του Γιώργου Ευθυμίου, οι οποίοι καλούνται να προσθέσουν τη δική τους πινελιά, και την ίδια στιγμή να κομίσουν αέρα ανανέωσης.
Ο Αργύρης Παπαστάθης, με διακριτό αποτύπωμα στο οικονομικό ρεπορτάζ, και με γνώση των διεθνών εξελίξεων, προσθέτει στο Μέγαρο Μαξίμου την εξωστρεφή ματιά που έχει ανάγκη κάθε πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο Γιώργος Ευθυμίου, μετριοπαθής και εργατικός, χάραξε σημαντική διαδρομή στην ΕΡΤ, και η παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου συνιστά και παράλληλη αναγνώριση για τη δημόσια τηλεόραση, σε αντίθεση με το επώδυνο “μαύρο” του παρελθόντος.
Δυο εύστοχες επιλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδειξε από τα πρώτα κιόλας βήματα της πολιτικής περπατησιάς του στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι… έχει διαβάσει τον Φρανσουά Μιτεράν και την ιστορική ρήση του για την ανάγκη διαχείρισης των συμβόλων.
 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...