Η Ρένα Δούρου θυμίζει το “μαύρο” στην ΕΡΤ και… χτυπάει καμπανάκι

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Την επέτειο της ατυχούς επιλογής του “μαύρου” στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013, που προκάλεσε εσωτερικό ρήγμα, με την αποχώρηση Κουβέλη, και απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ, με διόλου κολακευτικές για την Ελλάδα αναφορές, θυμήθηκε η Ρένα Δούρου.

Και αφορμή εκείνη τη σοκαριστική στιγμή, η Περιφερειάρχης Αττικής… χτύπησε καμπανάκι για το μέλλον.

Δείτε την ανάρτηση της Ρένας Δούρου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:

 

“Σαν Σήμερα. Το μαύρο στην ΕΡΤ. Η στιγμή της ξεδιάντροπης λογοκρισίας. Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να περιγράψει κανείς αυτό που συνέβη πριν 6 χρόνια. Το πρωί αποφάσισαν, το μεσημέρι ανακοίνωσαν, το βράδυ έριξαν στο σκοτάδι την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Γιατί έτσι.

Η ΕΡΤ δεν είναι απλά το μόνο μέσο που με τα κανάλια, το ραδιόφωνο και τις ψηφιακές της εφαρμογές (πλέον) φτάνει πραγματικά σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο η ενημέρωση, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός, τα ντοκιμαντέρ, οι ποιοτικές παραγωγές της, και να κουβεντιάσουμε για κάθε κριτική που μπορεί να της ασκηθεί.

Η ΕΡΤ είναι επίσης εθνικό συμφέρον, είναι φορέας δημοκρατίας, είναι θεσμός. Και όμως δεν δίστασαν, με πρόσχημα ένα οικονομίστικο επιχείρημα, στον βωμό της λιτότητας, να την βυθίσουν. Να μην ξεχάσουμε ποιοι πραγματικά είναι. Να μην ξεχάσουμε το σκοτεινό τους πρόσωπο που χωρίς κανέναν ενδοιασμό εξυπηρετεί μόνο το δικό τους συμφέρον και όχι της πατρίδας.”

 

Written by

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής