• 28 Νοεμβρίου, 2020

Η πρόταση μομφής που… κρατάει τον Σταϊκούρα στη θέση του στον ανασχηματισμό

 Η πρόταση μομφής που… κρατάει τον Σταϊκούρα στη θέση του στον ανασχηματισμό

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Μια… άβολη αλήθεια για τη Δημοκρατία μας, είναι ότι, σε επίπεδο κοινοβουλευτισμού τουλάχιστον, δεν ωρίμασε ποτέ. Τουλάχιστον όχι στο σημείο που θα επέτρεπε σε μια πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά κορυφαίου υπουργού, να μην καταλήξει… στα σκουπίδια, αλλά να πυροδοτήσει σοβαρή συζήτηση.

Να προκύψει δηλαδή η σχετική ζύμωση για το αν ο συγκεκριμένος υπουργός κάνει σωστά τη δουλειά του. Και να αποδειχθεί αν η Αντιπολίτευση καταθέτει την πρόταση από… βουλιμία δημοσιότητας και μικροκομματικών συμφερόντων, ή επειδή νοιάζεται. Για τη χώρα, τον κοινοβουλευτισμό, την κοινωνία.

Με την πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο Αλέξης Τσίπρας… προκαλεί θόρυβο γύρω από το πτωχευτικό νομοσχέδιο, εκτιμώντας ότι οι συνέπειές του μπορούν να είναι για την κοινωνία… περισσότερο τρομακτικές από την πανδημία του κορονοϊού.

Αναγκάζει κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες να… κάνουν ξενύχτι στη Βουλή τις τρεις επόμενες ημέρες. Συσπειρώνει εκ των πραγμάτων την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας γύρω από τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Και εφόσον αποδειχθούν αληθή τα σενάρια περί δομικού ανασχηματισμού τις επόμενες εβδομάδες, κρατάει τον Χρήστο Σταϊκούρα… στη θέση του, καθώς πολιτικά δεν θα μπορεί να αιτιολογηθεί επαρκώς από τον Πρωθυπουργό η αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών τον οποίο μόλις… υπερασπίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...