• 19 Ιανουαρίου, 2021

Η “προίκα” του 47%… (που τον θέλει υποψήφιο το 2024)

 Η “προίκα” του 47%… (που τον θέλει υποψήφιο το 2024)

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η εμφανής διάθεση συνθηκολόγησης με την πραγματικότητα, δεν συνεπάγεται φυσικά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο ή και την ίδια την πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Μετά την έγκριση που έδωσε για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος ωστόσο ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα του για τις… διεφθαρμένες εκλογές, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα επόμενα χρόνια.

Το βασικό “σενάριο εργασίας”, τον θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος για το Οβάλ Γραφείο το 2024, τότε που θα είναι 78 ετών. Ανεξαρτήτως του αν η συγκυρία θα ευνοήσει μια τέτοια εξέλιξη, ο “τραμπισμός” θα συνεχίσει να εργάζεται γύρω από το συγκεκριμένο σενάριο. Ίσως δημιουργηθεί και ένας μιντιακός όμιλος αποκλειστικά για τα συμφέροντα του Τραμπ, σε κάθε περίπτωση ωστόσο ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου θα επιχειρήσει να ελέγξει πλήρως τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Έχει μάλιστα μια πρόσθετη “προίκα”. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης, το 47% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της πρόθεσής του να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024. Στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το ποσοστό φτάνει στο 75%. Δηλαδή… ομηρία.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...