Η “Ποκαχόντας” πήρε… παράταση ζωής, με το σφυροκόπημα στον Μπλούμπεργκ

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να την καταγράψει στη δημόσια ρητορική ως “Ποκαχόντας”. Είναι αλήθεια ότι και η ίδια η Ελίζαμπεθ Ουόρεν δεν έκανε πολλά για να αποτρέψει στιγμές… φαιδροποίησης της δημόσιας εικόνας της, κάτι που θα διευκόλυνε σήμερα την προσπάθειά της να διεκδικήσει με επιτυχία το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είναι ωστόσο αλήθεια ότι, στο debate των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, που φιλοξενήθηκε στο Λας Βέγκας, 3 μέρες πριν τις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα, η έμπειρη Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης… ζωγράφισε.

Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν ήταν εκείνη που… σφυροκόπησε περισσότερο τον Μάικλ Μπλούμπεργκ. Και τα κατάφερε μια χαρά. Τον στρίμωξε στα σχοινιά και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πιθανότατα δεν θα είναι η εκλεκτή της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών. Ενδεχομένως ωστόσο, χάρη στην εμφάνισή της στο debate να… αφύπνισε όσους υποτιμούν τις προβληματικές πτυχές της υποψηφιότητας του Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Και αυτό θα πρέπει να της αναγνωριστεί. Όπως είπε… “Δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε έναν υπερόπτη δισεκατομμυριούχο με έναν άλλο, στο Οβάλ Γραφείο”.

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος