Η “περίεργη” επιλογή του Τραμπ για την έναρξη της καμπάνιας επανεκλογής του

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Στη Φλόριντα και όχι το Οχάιο, όπως προέβλεπαν οι περισσότεροι, θα βρεθεί στα μέσα Ιουνίου ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να κηρύξει και επισήμως την έναρξη της καμπάνιας για την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Με ανάρτηση στα social media, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που όλοι ανέμεναν, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στη Φλόριντα, μια επιλογή που… ξένισε και προσεγγίζεται ως “περίεργη”.

Η Φλόριντα είναι μια από τις τρεις μεγάλες Πολιτείες-κλειδιά, μαζί με το Οχάιο και την Πενσιλβάνια, που παγίως κρίνουν τις προεδρικές εκλογές, με τον μεγάλο αριθμό εκλεκτορικών ψήφων που διαθέτουν για το Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε και τις τρεις Πολιτείες, η Φλόριντα ωστόσο θεωρείται εκείνη που βρίσκεται περισσότερο κοντά στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η πολιτική λογική λοιπόν θα οδηγούσε τον Τραμπ στο Οχάιο, που θεωρείται η πιο αμφισβητούμενη, το επιτελείο της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου,ωστόσο, αποφάσισε διαφορετικά.

 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

 

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής