• 7 Αυγούστου, 2020

Η… παράκρουση των (μισών) Ρεπουμπλικανών να θεωρούν τον Τραμπ καλύτερο του Λίνκολν

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλοιώθηκε τα τελευταία χρόνια. Από κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν, που μεταξύ άλλων προσέφερε στην ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας τον Ρόναλντ Ρίγκαν, δηλαδή τον ηγέτη που κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση, εξελίχτηκε σε κόμμα του… Ντόναλντ Τραμπ.

Η διαπίστωση εξαιρετικά προβληματική και μελαγχολική, αντανακλά ωστόσο μια επώδυνη πραγματικότητα για το Μεγάλο Κόμμα της Ουάσινγκτον. Και επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης του Economist και του YouGov, που προκάλεσαν θυμηδία στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιός Ρεπουμπλικανός πολιτικός ήταν καλύτερος Πρόεδρος, το 53% των Ρεπουμπλικανών προτιμάει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον εμβληματικό Αβραάμ Λίνκολν, έναν από τους “πατέρες” του αμερικανικού έθνους, με το πρόσωπό του στο Όρος Ράσμορ. Τον πολιτικό που κέρδισε τον Αμερικανικό Εμφύλιο και κατήργησε τη δουλεία.

Όπως σχολίαζαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, μάλλον οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών χρειάζονται επειγόντως… μάθημα Ιστορίας.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...