• 23 Οκτωβρίου, 2020

Η οργή της Μισέλ Ομπάμα για όσους… αγνόησαν τις εκλογές του 2016

 Η οργή της Μισέλ Ομπάμα για όσους… αγνόησαν τις εκλογές του 2016

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Το ντοκιμαντέρ Becoming για τη διαδρομή της ζωής της Μισέλ Ομπάμα θα μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα, με τις λεπτομέρειές του. Η πρώην Πρώτη Κυρία άλλωστε, παραμένει μια από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στις ΗΠΑ, και όλοι θα ήταν ευγνώμονες, αν παραμέριζε τις ενστάσεις και τους δισταγμούς της, και δεχόταν να θέσει υποψηφιότητα ως Αντιπρόεδρος, στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, στις εκλογές του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο.

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος του ντοκιμαντέρ αφορά τις εκλογές του 2016, και τη… σοκαριστική ήττα της Χίλαρι Κλίντον από τον Τζο Μπάιντεν.

Η Μισέλ Ομπάμα εμφανίζεται οργισμένη με εκείνους που… αγνόησαν τις κάλπες, και επέλεξαν να μην προσέλθουν για να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει οριακά κρίσιμες Πολιτείες-κλειδιά, και να σχηματίσει προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, παρά την ήττα του από τη Χίλαρι Κλίντον στη λαϊκή ψήφο.

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι, κατανοεί όσους επέλεξαν, για τους δικούς τους λόγους, να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν μπορεί ωστόσο να καταλάβει εκείνους που προτίμησαν την αποχή, θεωρώντας τις εκλογές ως… παιχνίδι.

Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...