• 10 Ιουλίου, 2020

Η… Ολίβια Πόουπ του Τραμπ, άρχισε να μιλάει…


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Κάθε οχυρό πέφτει εκ των έσω.
Ο Ντόναλντ Τραμπ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και έτσι φρόντισε στη μέχρι σήμερα θητεία του στην Προεδρία των ΗΠΑ, να… αλλάζει διαρκώς τους κορυφαίους συνεργάτες του, ώστε να περιορίσει την υπερέκθεση.
Τα προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που, αρχίζει να μιλάει, ο άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει τα πάντα.
Ακριβώς επειδή δουλειά του ήταν να… κάνει τους άλλους να μην μιλούν.
Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, που συνεργάζεται εδώ και μήνες με την Επιτροπή Μιούλερ για τη “συνωμοσία” με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά την… ενόχληση που δέχτηκε από το FBI, φέρεται να έχει καταθέσει ήδη δυο επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην αφεντικού του.
Πρώτον, ότι… πλήρωνε δημοσκοπήσεις για να εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο επικρατέστερος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, στη μάχη που προηγήθηκε των προεδρικών εκλογών του 2016.
Δεύτερον, ότι στις καταθέσεις του ενώπιον του Κογκρέσου είπε συνειδητά ψέματα, μετά από σχετική προτροπή του ίδιου του Αμερικανού σημερινού Προέδρου.
Ο… κακός χαμός που γίνεται από χθες στα παραδοσιακά ΜΜΕ των ΗΠΑ, και κυρίως στα social media, ήρθε να επιβεβαιώσει μια πάγια εκτίμηση στην Ουάσινγκτον.
Ότι, η… Ολίβια Πόουπ του Τραμπ, όπως αποκαλείται ο Μάικλ Κόεν, σε σύγκριση με τον θρυλικό χαρακτήρα που ενσάρκωσε στην τηλεοπτική σειρά “Scandal” η Kerry Washington, μπορεί να οδηγήσει τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου στα πρόθυρα της διαδικασίας καθαίρεσης από το Οβάλ Γραφείο.
 
 

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...