• 16 Ιανουαρίου, 2021

Η οικονομική κρίση που έρχεται απαιτεί χαμηλούς τόνους. Όχι… εμφύλιο

 Η οικονομική κρίση που έρχεται απαιτεί χαμηλούς τόνους. Όχι… εμφύλιο

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Στη σκιά του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελλάδα που βγαίνει από την εθνική καραντίνα καλωσορίζει την οικονομική κρίση, που φαντάζει αναπόφευκτη για το σύνολο του πλανήτη.

Στη δική μας περίπτωση, η ατυχία είναι διπλή. Αφενός, μόλις που είχαμε αφήσει πίσω μας την εθνική τραγωδία με τη δεκαετή κοινωνική φτωχοποίηση των Μνημονίων. Αφετέρου, είμαστε η χώρα η οικονομία της οποίας επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από τον τουρισμό. Ο οποίος και πλήττεται περισσότερο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε… τρέξει από τον περσινό Ιούλιο, ώστε να έχει κερδίσει ζωτικό χώρο σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε σε δυσμενή θέση. Για να τα καταφέρουμε ωστόσο απαιτείται σύνθεση. Συνεννόηση. Και κυρίως, απαιτούνται χαμηλοί τόνοι. Όχι… μίσος και διχασμός.

Μητσοτάκης, Τσίπρας και Γεννηματά έδειξαν στη Βουλή ότι είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το κομμάτι της διαδρομής που τους αντιστοιχεί. Το πρόβλημα υπάρχει με τους… στρατούς και τους χειροκροτητές. Οι περισσότεροι εκ των οποίων… τρέφονται από το μίσος και τον διχασμό που μοιράζουν. Ειδικά στα social media.

 

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...