• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Ντόρα διέσωσε την τιμή και την ηθική αξιοπρέπεια της Κεντροδεξιάς

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Όσο μελαγχολική και αν είναι η διαπίστωση για το σημερινό, ακραίο κατάντημα του πολιτικού συστήματος, με τη Βουλή να έχει γεμίσει διασκεδαστές και επικίνδυνα αφελείς “εθνοπατέρες”, υπάρχουν και εξαιρέσεις που προκαλούν ρωγμή στη τζαμαρία της απόγνωσης.

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα στη Θεσσαλονίκη, πριν από μια εβδομάδα, ήταν μια τέτοια ηχηρή εξαίρεση. Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη (σε Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα στον “Alpha”) για τις επικίνδυνες απόψεις περί… μπάρμπεκιου και κατανάλωσης χοιρινού και αλκοόλ δίπλα σε Μουσουλμάνους, διέσωσε την τιμή και την ηθική αξιοπρέπεια της Κεντροδεξιάς.

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε με τη γλώσσα της κοινής λογικής. Απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες, που η πατρίδα μας πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν. Και αν δεν μπει εγκαίρως φρένο στους σημερινούς εκφραστές τους, θα πληρώσει πολύ πιο ακριβά στο μέλλον.

“Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς” ήταν η φράση της που είναι… λες και την είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.

 

 

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...