• 24 Οκτωβρίου, 2020

Η Νίκι Χέιλι ως “χρυσή εφεδρεία” των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, αν… πέσει ο Τραμπ

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Το σενάριο είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος άλλωστε, δουλεύεται με συνέπεια και μεθοδικότητα, ώστε να μην προκαλεί εκνευρισμό στον Ντόναλντ Τραμπ, αποσταθεροποίηση στον Λευκό Οίκο και… επιχειρήματα στους Δημοκρατικούς.

Στις προεδρικές εκλογές του 2020, αν τα πράγματα… στραβώσουν με τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, στο περιθώριο της διαδικασίας καθαίρεσής του, που ξεκίνησε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα επιλέξουν να φτάσουν στις εθνικές κάλπες με υποψήφιο Πρόεδρο τον σημερινό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Θα επιχειρήσουν να γράψουν Ιστορία, και να γίνουν το κόμμα που θα σπάσει τη γυάλινη οροφή, εκλέγοντας την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην πολιτική διαδρομή της Ουάσινγκτον. Όχι την Κοντολίζα Ράις, που… έχασε την ευκαιρία στο παρελθόν. Όχι την Ιβάνκα Τραμπ, που δεν κρύβει τη… βουλιμία της για το αξίωμα. Αλλά τη Νίκι Χέιλι.

Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ οικοδομεί προσεκτικά το προφίλ της “μόνης λύσης”. Με την ανοχή του Ντόναλντ Τραμπ και με την πανίσχυρο μηχανισμό δομών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να την προστατεύει όσο μπορεί. Και να ενισχύει παρασκηνιακά την εικόνα της.

Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν… πιάνει στον ύπνο τους Δημοκρατικούς. Αναμένοντας… στις οθόνες μας, λοιπόν.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...