Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν… στην αγκαλιά της Ρωσίας

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Δεν είναι και ό, τι το καλύτερο να γίνεσαι… θέμα με το “καλημέρα” του διορισμού σου σε ένα σημαντικό πόστο, ειδικά το αξίωμα αφορά την επικοινωνία.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση της επιλογής της από τον Τζο Μπάιντεν ως εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου μετά την 20η Ιανουαρίου του 2021 και την ορκωμοσία, το… πατριωτάκι Τζεν Πσάκι βλέπει τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε αρνητική δημοσιότητα.

Την πρώτη φορά, η αστοχία αφορούσε το… λάθος mention που έκανε, για άλλο μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου που επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για τον δικό του Λευκό Οίκο, αυτή τη φορά ωστόσο το… τρολάρισμα πήγε πιο μακριά.

Αφορούσε τη δημοσίευση φωτογραφίας της Τζεν Πσάκι από 2014, όταν ως εκπρόσωπος Τύπου του State Department είχε βρεθεί μαζί με τον Αμερικανό τότε Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Μόσχα, και βρέθηκε δίπλα στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και τη Ρωσίδα ομόλογό της Μαρία Ζαχάροβα.

“Στην αγκαλιά της Ρωσίας”, ήταν το σχετικό trend στα social media στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με έμφαση στο… σοβιετικό καπέλο που φορούσε η Τζεν Πσάκι, “αθώο” δώρο από τη Μαρία Ζαχάροβα.

Η… αντίσταση ξεκίνησε, όπως καταλαβαίνετε.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος