Η “μικρή σερβιτόρα” νίκησε (και πάλι) τη Wall Street…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Όπως κάθε αστέρι που βρίσκει τη θέση του, λάμπει περισσότερο δυνατά. Η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ επιβεβαίωσε αυτό που όλοι… υποψιάζονται, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η “μικρή σερβιτόρα” ήρθε για να μείνει.

Πριν από δυο χρόνια, σε ηλικία 29 ετών, έγινε η νεώτερη Βουλευτής της Νέας Υόρκης, εκπροσωπώντας τις φτωχογειτονιές του Μπρονξ, και εκπαραθυρώνοντας την ελίτ του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σήμερα, με την επικράτησή της στην εσωκομματική προκριματική εκλογή, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ έπεισε και τους… ελάχιστους αμφισβητίες, ότι το μέλλον φλερτάρει μαζί της.

Η 31χρονη χαρισματική πολιτικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικράτησε της Μισέλ Καρούζο-Καμπρέρα, πρώην δημοσιογράφου, που διεκδικούσε τη θέση της. Και είχε στο πλευρό της ισχυρούς χορηγούς της Wall Street. Αυτούς δηλαδή που έχει συνηθίσει να πολεμάει η μικρή Αλεξάντρια.

Από τα χρόνια που εργαζόταν ως σερβιτόρα στο Μπρονξ. Μια διαδρομή ταυτότητας που την καθιστά όλο και περισσότερο δημοφιλή σε πλατιές μάζες στις ΗΠΑ. Το μέλλον… περιμένει.

 

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος