Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Μπάιντεν… είναι αγκαλιά με το Οβάλ Γραφείο

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Το σκηνικό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι νεφελώδες. Ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς, ειδικά μετά το… κάζο του 2016, όταν οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν θυελλώδη και πανηγυρική επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί τον τελευταίο μήνα σταθερά σημαντικό προβάδισμα. Το οποίο συρρικνώνεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχει ποιοτικά στοιχεία που τον κάνουν να αισιοδοξεί ότι δεν θα έχει την… άσχημη κατάληξη της Χίλαρι Κλίντον.

Το θρίλερ διατηρείται στις Πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν και το ποιός θα σχηματίσει προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων. Η Φλόριντα και το Μίσιγκαν βρίσκονται στα όρια του στατιστικού λάθους, ενώ η Πενσιλβάνια δείχνει να “κλειδώνει” για τον Μπάιντεν, περιορίζοντας αισθητά το μονοπάτι ανατροπής για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπάρχει ωστόσο ένα στοιχείο που πιθανότατα συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι, ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος της εποχής Ομπάμα βρίσκεται… αγκαλιά με το Οβάλ Γραφείο.

Τα παράλληλα debates που παραχώρησαν την Πέμπτη οι δυο μονομάχοι, ανέδειξαν νικητή τον Τζο Μπάιντεν, σε ποσοστό τηλεθέασης. Δηλαδή στο ποιόν ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να παρακολουθήσουν οι Αμερικανοί.

Έτσι τουλάχιστον θα το παρουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ, αν τα στοιχεία ήταν υπέρ του…

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος