• 28 Μαρτίου, 2020

Η “μεγάλη αλήθεια” του Μπέρνι Σάντερς, για το πώς θα ηττηθεί ο Τραμπ

 Η “μεγάλη αλήθεια” του Μπέρνι Σάντερς, για το πώς θα ηττηθεί ο Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Ο… παππούλης από το Βερμόντ έχει κατανοήσει πλήρως και εις βάθος την ψυχολογία που σεργιανίζει στην αμερικανική κοινωνία. Δεν έχει διαφοροποιηθεί ωστόσο αισθητά από το 2016. Τότε που, το Δημοκρατικό Κόμμα… του έκλεψε με το ζόρι το χρίσμα, για να το δώσει στην τοξική Χίλαρι Κλίντον. Και κάπως έτσι να… θρονιαστεί ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Μπέρνι Σάντερς έχει χτίσει και πάλι momentum νικητή, προσπερνώντας σε παναμερικανικό επίπεδο τον Τζο Μπάιντεν, μέχρι πρότινος ακλόνητο φαβορί. Επιχειρώντας λοιπόν να εξηγήσει πώς θα ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2020, στάθηκε στο… αυτονόητο.

Νικητής θα είναι εκείνος που θα προκαλέσει ενθουσιασμό στη “σιωπηλή πλειοψηφία”, ώστε να σηκωθεί από τον καναπέ, και να φτάσει στις κάλπες. Όπως το έκανε το 2008 για τον Μπαράκ Ομπάμα, και το επανέλαβε, έστω με… μισή καρδιά, για τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό Πρόεδρο στην Ιστορία των ΗΠΑ, το 2012.

Σήμερα, ο μόνος, πλην του Μπέρνι Σάντερς, που δείχνει να διαθέτει τη δυναμική να διαμορφώσει τέτοιον ενθουσιασμό στην αμερικανική κοινωνία, είναι ο Πιτ Μπούτετζετζ. Ο πρώτος ομοφυλόφιλος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δυο διαφορετικές καμπάνιες, δυο διαφορετικοί άνθρωποι, μια κοινή στρατηγική και στόχευση. Να μην… ξενερώσουν τους ψηφοφόρους. Γιατί τότε, η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...