Η Μαρία Νικόλτσιου έβγαλε ειδήσεις με τη συνέντευξη της Ρένας Δούρου


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Ειδήσεις έβγαλε η Μαρία Νικόλτσιου, με τη συνέντευξη της Ρένας Δούρου, την οποία φιλοξένησε την Κυριακή στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
Η Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, και μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:
 
“Εθνική επιτυχία η Συμφωνία των Πρεσπών.
Η ΝΔ συμπορεύτηκε με τα πιο ακραία στοιχεία.
Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι πρόοδος ή συντήρηση, αλλά πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.
Θα υπάρξουν αναπλάσεις για την ανεύρεση της αρχαίας κοίτης του Ιλισσού, και άλλων ρεμάτων.
Θα υλοποιηθεί η ανάταξη της Οδού Πειραιώς, με παρεμβάσεις σε πολεοδομικό και πολιτιστικό επίπεδο”.
 
Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής αναφέρονται τα εξής:
Σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σήμερα το πρωί, στη συνέντευξή της στον Alpha radio και τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου.
Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «διερευνούμε τη δυνατότητα αποκάλυψης της αρχαίας κοίτης του Ιλισού, αντί να επισκευάζουμε μια γερασμένη πλάκα, που έκρυψε τον Ιλισό, και μάλιστα με κόστος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ». «Στόχος είναι, μαζί με τους συναρμόδιους φορείς, τον Νίκο Μπελαβίλα, υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, να προσπαθήσουμε, μέσα από ανάπλαση, ο Ιλισός να βρει τη φυσική του κοίτη από την Αγία Φωτεινή έως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης», είπε η Περιφερειάρχης. Η δεύτερη κομβική πρωτοβουλία της Περιφέρειας αφορά, όπως επισήμανε η ίδια, στην «ανάταξη» της οδού Πειραιώς, με συντονισμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, «σε πολεοδομικό και πολιτιστικό επίπεδο». Στόχος να «πάψει να υφίσταται η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και έλλειψης σχεδιασμού» και να δημιουργηθεί ένας «σύγχρονος, σπουδαίος μητροπολιτικός δρόμος, που θα συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά».
Έργο βασικών υποδομών που γίνεται για πρώτη φορά
Η ίδια περιέγραψε επίσης σε αδρές γραμμές το έργο που γίνεται εδώ και 4,5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, στη «βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, που γίνεται για πρώτη φορά», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει γίνει πιο ορατή σε μεγάλα και μικρότερα ζητήματα». Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε «παρεμβάσεις της Περιφέρειας και στους 66 Δήμους της Αττικής» με έργα υποδομής που «έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες» – μεταξύ τους «160 αντιπλημμυρικά, κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ». Η Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, παρατηρώντας ότι μέσω σειράς παρεμβάσεων στο Μικρολίμανο, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, δημιουργείται η «Αττική Ριβιέρα» που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στο νότιο μέτωπο της Αττικής, δημιουργώντας παράλληλα νέο αναπτυξιακό πόλο – «για δεκαετίες οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, δεν υπήρχε αναπτυξιακό σχέδιο και κάθε φορά που έβρεχε οι συμπολίτες μας στους γύρω Δήμους καρδιοχτυπούσαν». Η ίδια αναφέρθηκε στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας καθώς και στα έργα υποδομής για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Ανατολικής Αττικής, παρατηρώντας ότι «δεν υπήρχε κανένας σοβαρός περιφερειακός σχεδιασμός στα βασικά αυτά θέματα».
Η κλιματική αλλαγή ήλθε για να μείνει
Εξέφρασε τη «βαθιά της θλίψη» για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, παρατηρώντας ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» και τονίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή εμείς πράξαμε τα όσα περιορισμένα λέει ο νόμος ότι έπρεπε να κάνουμε, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει η Περιφέρεια». Η ίδια επανέλαβε ότι η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών είναι έργο της Πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης είναι σε εξέλιξη και ότι θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει στον επιμερισμό των ευθυνών καθώς «όπως έλεγε ο Σαρλ ντε Γκωλ η αναισθησία ισοδυναμεί με ήττα». Η Περιφερειάρχης παρατήρησε επίσης ότι «με λύπη διαπίστωσα ότι για πολλούς οι φυσικές καταστροφές και τα θύματα είναι αφορμή να ξιφουλκήσουν πολιτικά».
Έθεσε επίσης την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, «που ήλθε για να μείνει» – θέμα στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση.
Το δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση
Η Περιφερειάρχης έκανε επίσης λόγο για βασικές δράσεις της Περιφέρειας στον τομέα στήριξης όλων των μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας, της συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη στήριξη της νεανικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας – «καταφέρνουμε να φέρουμε σε επαφή νέους επιχειρηματίες με ξένες εταιρίες, μέσα από τη συμμετοχή τους σε μεγάλης εμβέλειας επιχειρηματικά συνέδρια».
Η Περιφερειάρχης Αττικής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκ νέου υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια Αττικής, εξήγησε ότι θέλει «να κρατήσει τον λόγο που έδωσε στους πολίτες», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «δεν πήγα στην Περιφέρεια για να ανασχηματιστώ μετά από λίγο». Η ίδια υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών δεν αφορά πρόσωπα ή την πολιτική επιβίωση κάποιων αλλά «συγκεκριμένες προγραμματικές αρχές και θέσεις» για την Αττική. «Δεν είπαμε ποτέ ότι παραλάβαμε καμένη γη ή ότι τα κάναμε όλα τέλεια, έχουμε κάνει έργο, έχουμε κάνει την Αττική ένα τεράστιο εργοτάξιο». «Το δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση», είπε τέλος, η ίδια χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Best Of

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η κοινωνία που παρεμβαίνει στο αύριο της Αθήνας

Στο πιο «Αντί-ΤΙΚ ΤΟΚ» ΤΙΚ ΤΟΚ, όπως δήλωσε και...

Ο Κασσελάκης που ενώνει, η Αχτσιόγλου που διχάζει

  Η Έφη Αχτσιόγλου έχασε την ψυχραιμία της στην πλέον...

Ήρεμα νερά χρειαζόμαστε…

Στον απόηχο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον...

Κώστας Μπακογιάννης: Η καλή οικονομική κατάσταση του δήμου επιστρέφει, ως οφείλει, στους Αθηναίους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Γιώργος Παπακωστόπουλος: Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πολλά

Το πλαίσιο ευθύνης και διάθεσης για προσφορά στον τόπο...

«Γρήγορα Κέρδη» από δύο νέα παιχνίδια του ΣΚΡΑΤΣ

 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 500 ευρώ και 20.000...

Τη Μελίνα πάντως, δεν την απαξίωνε κανείς, αποκαλώντας τη με το μικρό όνομά της (αγαπητή Έφη)…

Ήταν μάλλον αναμενόμενο... Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε...

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο Κασσελάκης και η… ντροπή της Αριστεράς

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr   «Μα καλά, δεν ντράπηκε αυτός...

“Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις… μην την εξευτελίζεις”

Η Έφη που έχασε τον κόσμο τον οποίο της...
Μανώλης Κομνηνός
Μανώλης Κομνηνός
Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Γιώργος Παπακωστόπουλος: Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πολλά

Το πλαίσιο ευθύνης και διάθεσης για προσφορά στον τόπο του, περιγράφει με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Γιώργος Παπακωστόπουλος, ο οποίος...

«Γρήγορα Κέρδη» από δύο νέα παιχνίδια του ΣΚΡΑΤΣ

 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 500 ευρώ και 20.000 τυχεροί από 100 ευρώ ο καθένας Δύο νέα παιχνίδια ΣΚΡΑΤΣ, που κυκλοφόρησαν εδώ και λίγες ημέρες,...

Τη Μελίνα πάντως, δεν την απαξίωνε κανείς, αποκαλώντας τη με το μικρό όνομά της (αγαπητή Έφη)…

Ήταν μάλλον αναμενόμενο... Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε βολικός κομιστής μειωτικών για το γυναικείο κίνημα αντιλήψεων περιθωριακών μυαλών, και ασπάστηκε την προσβλητική προσφώνηση...